28 Şubat 2012 Salı

Welch Accessories

Welch markası ile işyerinden bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştım. Ameliyat malzemelerinde kullanılan saf çelikten üretilen bu modern ve farklı tasarımlara sahip markanın Markafoni ve Trendyol'dan bir kaç kere kampanyasını yakaladım ve beğendiğim ürünlerini aldım. Normalde hem takı tasarımı yapan hem de takıya fazlaca düşkün biri olarak allerjen cildim sayesinde hiç birini taşıyamamak beni üzerdi. Ama Welch markasının kullandığı saf çelik cildimde hiç bir alerji yapmadı ve tüm ürünleri beni çok çok memnun etti.

Ürünlerinin tamamı 2 yıl garanti olan Welch ürünleri Paslanma, Oksitlenme, Kararma Yapmıyor. yukarıda da yazdığım gibi 316L Cerrahi Çelik Malzemeden Üretiliyor. Antialerjik olduğu için Kaşıntı, kızarıklık yapmaz. Özellikle benim gibi küpe kullanıp da birinci günün sonunda kulakları kıpkırmızı olup sulanan bayanlar için muhteşem bir özellik.

Ayrıca çok güzel bir alyans koleksiyonu var. Benim eşim gibi bir türlü alyans takamayan beyler için harika modelleri var. Ben gün ve ayı gösteren ortası taşlı şu yüzüğü aldım.



Bunlar da çeşitli kampanyalardan aldığım diğer Welch ürünlerim.









Şimdi de fazlasıyla beğendiğim bu markanın güzel mi güzel bir bilekliğini siz okuyucularımdan birine hediye etmek istiyorum.



Yukarıdaki bilekliğe sahip olmak için yapmanız gereken şey; 11 Mart Pazar günbitimine kadar, yazıya yorumunuzu bıraktıktan sonra Bloğunuz ve Twitter hesabınızdan bu çekilişi duyurmanız. Adsız izleyicilerin yorumları kabul edilmeyecektir. Şimdiden herkese bol şanslar ve sevgilerrrrrr :)

Not: Fotoğrafların tamamı Welch'in kendi internet sitesinden alınmıştır.

NARS Spring 2012


NARS’ın kurucusu ve kreatif direktörü François Nars tarafından yaratılan Spring 2012 Koloeksiyonu, parlak ve eğlenceli renklerin zengin ve dolgun renkler ile kombinasyonu ile dikkat çekiyor. François Nars, Spring 2012 kampanyası için hassas ve klasik güzelliğinin, bu taze ve güçlü koleksiyon ile uyumu sebebiyle Ginta Lapina ile çalışmayı seçti.

Kampanyanın imajlarında görülen makyajı elde etmek için Ginta’nın cildine Santa Fe Sheer Glow Foundation ile ışıltılı verildi ve kusursuz bir görünüm için Eden Loose Powder uygulandı. Sonrasında, Zen Blush ile yanaklardaki boşluklar dolduruldu ve şakaklara doğru dağıtıldı; rengi vurgulamak ve kontür vermek için elmacık kemikleri üzerine Gaiety Blush uygulandı.

Ginta’nın göz kapakları Pro Prime Smudge Proof Eyeshadow Base ile göz makyajına hazırlandıktan sonra Lhasa Single Eyeshadow uygulandı ve renk gözün üst iç köşesine doğru dağıtıldı. Albatross Highlighting Blush Powder ile kaşlar belirginleştirillirken üst kirpik çizgisi boyunca Dark Rite Soft Touch Shadow Pencil uygulandı.

Kirpik dibine Rue Saint-Honoré Larger Than Life Long-Wear Eyeliner uygulandı ve gözün dış köşesinde kuyruk etkisii yaratıldı. Alt kirpik diplerine aynı kalem hafifçe uygulandı ve dağıtıldı. Kaşlar Blondie Single Eyeshadow ile belirginleştirildi ve kirpikler kıvrıldıktan sonra iki kat Larger Than Life Lengthening Mascara uygulandı.. Dudaklar Amazon Lipliner Pencil ile belirginleştirildikten sonra, Valparaíso Pure Matte Lipstick ve Misbehave Lip Gloss uygulanarak ışıltı verildi. Görünüm, tırnaklara uygulanan Écume Nail Polish ile tamamlandı.
DOUCE FRANCE
Adını Fransız şarkıcı ve söz yazarı Charles Trenet’in 1942 yılında yazmış olduğu şarkıdan alan Douce France The Trio Eyeshadow, karıştırılarak kullanıldığında, narin ve masumdan, cesur ve sofistikeye kadar bir çok farklı görünüm elde edilebilen, üç büyüleyici pembe tonundan oluşmakta.


LHASA
Dünyanın en yüksek şehirlerinden biri olan Lhasa bir çok Tibetli Budist saraylarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu pırıltılı lavanta gri Single Eyeshadow gözkapaklarına ışıltılı bir görünüm veriyor.
PARAMARIBO
Surinam’ın başkenti ve en büyük şehri, metalik gölgeli bronz tonları ile bu ikili göz farına ilham vermiştir. Her birini ayrı ayrı ya da bir tonu baz diğeri vurgu üçüncü ton ise vurgulayıcı olarak veya güçlü bir parıltı etkisi için kullanılabilir.

GAIETY
Bu canlı ve şeker mat pembesi Blush ismini neşe ve coşkudan alıyor.
MEXICAN ROSE
İsmini aldığı pembe çiçekleri uzun sure dayanan Mexican Rose gibi bu sıcak pembe Velvet Gloss Lip Pencil dudaklara yumuşak bir his ve muhteşem bir parlaklık veriyor. İçerdiği nem yönünden zengin hyaluronic küreler dolgun bir görünüm sağlıyor.

VALPARAÍSO
Adını Şili’nin her geçen gün ün kazanan ve ülkenin kültür başkenti olarak bilinen Valparaiso’dan alan raspberry Pure Matte Lipstick uzun sure kalıcı bir renk sunuyor.
BILBAO
Bu süper-yumuşak parlak topaz tonlarındaki Lipstick ismini İspanya’nın Guggenheim Müzesi’nin de bulunduğu Basque bölgesinden almaktadır.

DARK RITE
Bu lacivert Soft Touch Shadow Pencil sıcak bir görünümü tamamlamaktadır. Bu kremsi, uzun sure kalıcı formüllü kalem tek başına, toz farlar için baz olarak ya da gözleri belirginleştirmek için kullanılabilir.
DIAMOND LIFE
Sade’nin 1984 yılında çıkardığı “Smooth Operator” albümü bu metalik mor Nail Polish için ilham kaynağı olmuştur.

Spring 2012 Collection fiyatları ise şöyle;Douce France

Trio Eyeshadow (Limited Edition) 119 TL
Lhasa Single Eyeshadow 63 TL
Paramaribo Duo Eyeshadow (Limited Edition) 89 TL
Gaiety Blush 73 TL
Mexican Rose Velvet Gloss Lip Pencil 63 TL
Valparaíso Pure Matte Lipstick 65 TL
Bilbao Lipstick 63 TL
Dark Rite Soft Touch Shadow Pencil 63 TL
Diamond Life Nail Polish (Limited Edition) 46 TL

NARS and the 2012 Academy Awards



Gwyneth Paltrow at the Academy Awards (Oscars), makeup by Leslie Lopez

NARS Products Used:

· Pure Radiant Tinted Moisturizer,

· Super Orgasm Illuminator

· Alhambra Duo Eyeshadow

· Larger Than Life Volumizing Mascara

· Odalisque Larger Than Life Lip Gloss



Rose Byrne at the Academy Awards (Oscars), makeup by Maud Laceppe

NARS Products Used

· Pure Radiant Tinted Moisturizer

· Gaiety Blush, Lhasa Eyeshadow

· Coconut Grove Eyeshadow

· Via Veneto Larger Than Life Long-Wear Eyeliner

· Bilbao Lipstick

· Copacabana Multiple



Alexandra Lamy at the Academy Awards (Oscars), makeup by Janice Daoud

NARS Products Used:

· Pure Radiant Tinted Moisturizer,

· Copacabana & Orgasm Illuminator

· Lhasa Eyeshadow

· Rue Saint Honore Larger Than Life Long-Wear Eyeliner

· Mexican Rose Velvet Gloss Lip Pencil

· Coeur Sucre Larger Than Life Lip Gloss



Vanessa Hudgens at the Women In Film Pre-Academy Awards (Oscars) Party, makeup by Patrick deFontbrune

NARS Products Used:

· Lhasa Eyeshadow

· Taos Blush

23 Şubat 2012 Perşembe

My New Momiji Babe

Momiji bebekleri bilmeyen var mı??? By Wonderland ile hayatımıza giren bu minik mesaj bebeklerinin her birine sahip olmak istiyorum. Bazen evime giderken Kanyon AVM'deki Bilstore'a uğrayıp bu şirin bebeklerden alıyorum ve ilerde Momiji bebeklerin minik bir koleksiyonunu yapmak istiyorum kendimce.
Dün akşam çok sevdiğim Peace karakterinin anahtarlığını aldım. Artık hep yanımda, hep benimle:)

CAN BONOMO / LOVE ME BACK

Eurovision 2012'de Türkiye'yi temsil etmek için adı açıklandığında kim olduğunu, nerden çıktığını birbirine soran da oldu, bu sene Türkiye'yi temsil edeceği için sevineni de...

Twitter'da günlerce konuşuldu, olumlu olumsuz yüzlerce yorum yapıldı Can Bonomo için.

Nihayet dün akşam canlı yayında Eurovision 2012'de yarışacağımız şarkıyı görücüye çıkardı. Love me Back.

Çok neşeli, kıpır kıpır bir açılışı var şarkının. Can'ın dansı, kostümü, arkasındaki ekiple uyumu, hepsinin yüzündeki gülümseme, heyecan...Hani vardır ya; bazen bir şarkıyı ilk dinlediğinizde hiç bir şey hissetmez hatta beğenmez ama sonra dinledikçe müptelası olursunuz...İşte Love me Back öyle bir şarkı olmadı benim için. İlk dinlediğim anda hatta introsu geçerken içimi kıpır kıpır yaptı. Ben beğendim.

Bu sene; her ne kadar Eurovision'u politik ilişkiler yönlendirse de başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Can Bonomo ve ekibine de başarılar diliyorum...

14 Şubat 2012 Salı

Happy Valentines Day:)

Herkese Aşk dolu güzel bir gün diliyorum:)

Tembel İşi



IFW 2012'de Gamza Saraçoğlu, Karma 1( Nihan Peker-Beste Gürel-Tube Benian), Simay Bülbül ve Özlem Kaya defilelerini izledim ya da izemeye çalıştım diyelim. Özellikle 2. gün asıl amacım olan defileleri izlemek yerine öyle absürd manzaralara ve diyaloglara şahit oldum ki içimden tek tek büyük emeklerle hazırlanan birbirinden güzel koleksiyonalrı yazmak, yorumlamak bile gelmedi:(

Zaten sevgili Markafoni, Markafoni Blog'da çok iyi iş çıkarttı bence. IFW boyunca en güzel ve en detaylı kareleri canlı canlı orada görmek mümkündü. Eğer gerçekten koleksiyon konuşacaksak IFW'nin en başarılı koleksiyonları bana göre Gamze Saraçoğlu, Tuvanam ve Markafoni Blog sayesinde her detayını inceleyebildiğim Stüdyo Kaprol'du.

IFW hakkında olumlu olumsuz en gerçekçi yorumlar da Sevgili Alışveriş Cini ve Pinkfreud'un yazılarında. Bu kadar bol malzeme varken, işlerin yoğunluğundan kendimi kasıp bir daha bir daha yazmak istemedim. Affınıza sığınarak kaçıyorum:) Herkese Sevgilerrrr

8 Şubat 2012 Çarşamba

IFW Gamze Saraçoğlu "North Face"

İstanbul Fashion Week 2012′nin açılışı Gamze Saraçoğlu’nun “North Face” isimli koleksiyonuyla yapıldı. Şifon bluzlar, pilili etekler, vücudu sımsıkı saran elbiseler, ekoseler ve kürk detaylarının yer aldığı koleksiyonda bordo, gri, lacivert, ekru ve toprak tonları ağırlıktaydı.

Gamze Saraçoğlu'nun çeşitli tarzları birbirine karıştırıp farklı yorumlar ortaya çıkarmasına bayıldım. parçalara tek tek bakıldığında her bir parçayı gece ya da gündüz her ortamda giyebilirsiniz.

2013 yılı kışında da piliselerin, kürk detaylarının bizi terk etmeyeceği mesajını IFW'nin ilk defilesinde almış olduk.

Defilenin açılış ve kapanış yürüyüşü Selma Ergeç'e aitti. Bunun yanı sıra Selda Car, Özge Ulusoy,Didem Soydan gibi isimler podyumda yürüdüler.

Işıkların altında fotolarım çok kötü çıkmış. Ben de defile görüntülerini markafoni'nin bloğundan aldım. Sondaki video ise akıl edip çekebildiğim tek işe yarar görüntü oldu:) Acemi fotoğrafçı böyle olur idare edin artık:)
Valla bazı moda bloggerları inanılmaz düzeyde fotoğraf makinesi kullanıyorlar gıpta ile baktım, çok kıskandım. En yakın zamanda ben de makinemi etkin kullanabilir hale gelmek istiyorummmmmmm.














Defile arkası Basın Lounge ve davetlilerin bekleme alanı tüm hava koşullarına rağmen inanılmaz kalabalıktı.





Adele...

PLAN ÇOK İŞTEN, HAVADAN FIRSAT YOK:(

Bugün İstanbullu modaseverler için özel bir gün. Fashion Week Başlıyorrrrr!!! Ama hava öyle inadına bozdu, öyle fırtına-yağmur-kar gidiyor ki; birbirinden güzel koleksiyonları gidip nasıl izleyeceğz bilmiyorum:((
Benim programım aşağıdaki gibi. İşler yoğun, Hava malum...hepsine birden yetişemesem de fırsatını bulduğum her an orda olmak istiyorum. Şimdiden gidebilecek tüm arkadaşlara iyi seyirler, iyi eğlenceler diliyorum.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Michel Telo

Bu karanlık kasvetli havaya inat biraz enerji...

MARNI for H&M

H&M'in tasarımcı işbirlikleri sonucu çıkan koleksiyonlar dünyada tüm modaseverler tafaından sıkı bir şekilde takip ediliyor. Türkiye'ye giriş yaptığından beri Lanvin ve Versace koleksiyonları da aynı çılgın ilgiyi gördü ve koleksiyonlar raflarda yerini alır almaz yok sattı. Mağazaların önünde kuyruklar oluştu, Basın lansmanları bile olay oldu.

İşte bu işbirlikteliklerinin bence en güzeli 8 Mart'ta geliyor. Dünya devlerinden Marni, H&M için harika bir koleksiyon hazırladı. Yayınlanan görsellerden Marni'nin geleneksel renk ve doku kullanımına burada da sadık kalınarak cıvıl cıvıl bir koleksiyon hazırlanmış.





















Koleksiyonun kamera arkası görüntüleri ise burada;

3 Şubat 2012 Cuma

Rare Blossom Şampuan

Geçtiğimiz günlerde bu yazımda Rare Blossom'ın fabrikasına gittiğimden, ürünlerinden ve bileşiminde kullanılan bitkilerin yetiştirİlmesinden tutun üretimine hatta paketlemesine kadar nasıl doğal olduklarından bahsetmiştim.
İşte o gezide denememiz için verilen ve 31 Ocak 2012'de raflarda yerini almış olan Şampuanları için ayrı bir post yazıp büyük büyük övgüler yapmak istedim.

Şampuanı aldığım günden beri gün aşırı olarak hem eşim hem de ben düzenli olarak kullandık.

İlk iki yıkama sonrasında mucizevi bir şekilde saçlarımın dökülmesi durdu. Evet evet yanlış okumadınız SAÇLARIM ARTIK DÖKÜLMÜYOR!!! bırakın dökülmeyi pek çok bayanın banyo yaptıktan sonra lavaboda biriken o saç yığıntısı vardır ya; bu şampuandan sonra iki tel dşında saç görmüyorum artık...İnanılır gibi değil ama gerçek!!! Eşimin de saçları artık 30'lu yaşların getirmiş olduğu saçlardaki güç kaybı ve erkek olmasının dezavantajıyla aşırı dökülmekteydi. Bu şampuan aynı etkiyi onda da gösterdi.



Şampuanın tek eksi yanı (ki saçlarınız benimki gibi işlem görmemişse o kadar da eksi sayılmaz) saçları yıkama sonrası sertleştirdiği için taramakta zorluk çekiyorsunuz. Bu sertleşmenin sebebi de hiç bir kimsayal madde kullanılmadığı için bugün piyasadaki hemen hemen tüm şampuanların içinde bulunan silikonu içermemesi. Sonuçta %100 organik olan bir şampuanda olması gereken özellik de bu. Ama Rare Blossom'ın saç serisindeki saç bakım yağıyla bunu halletmek mümkün. Benim saçlarımda boya olmasına rağmen ıslakken taramayıp kuruduktan sonra açma tarağı ile tarayarak bu sorunu çözüyorum. Yağı kullanmama gerek bile kalmıyor.

Peki bu kadar doğal diyip duruyorum içinde ne var bu şampuanın bakalım: Altın kökü çiçeği, Lavanta, Misket limonu, Itır çiçeği, Nane ve kendi yetiştirdikleri Lavanta ve Defne'nin suyu.

Sentetik boya, Sentetik kokular, Sentetik antioksidanlar, Sentetik emmollientler, Sentetik yağlar, Petrokimya endüstri ürünleri, Parabenler, Phenoxyethanol, Corbomerler ve Glikoller ise bileşeninde kesinlikle yer almıyor.

Normal, Kuru, Yağlı ve Kepeğe karşı etkili olmk üzere piyasada 4 çeşidini bulmanız mümkün.

Kıssadan hisse; dökülme probleminiz varsa, saçınız cansızsa, hiç bir problem olmayıp yine de kimyasallardan tamamen uzak doğal bir ürün kullanmak istiyorsanız Rare Blossom Şampuanlardan birini deneyin. İnanın özellikle cansızlık ve dökülme konusunda bir iki kere kullandıktan sonra ne demek istediğimi anlayacaksız:)

2 Şubat 2012 Perşembe

Chanel Spring Summer 2012

İşte efsanevi tasarımcı Karl'ın son marifeti Chanel Spring Summer 2012 defilesinde görücüye çıktı. Neden farklı olduğu, neden özel olduğu, Karl'ı tek yapan şeyin ne olduğu yine ortada. O sadece tasarlamakla kalmıyor; sunuyor, en iyi haliyle gösteriyor, arzu uyandırıyor, kıskandırıyor...
Bu nedenledir ki her kadın ömründe en az bir kere Chanel'den bir parçası olsun ister.
Okyanusların derinliklerine inmiş bu defa Karl. Derinliklerdeki hayat, ayrıntılar, renkler... İstiridye kabukları, mercanlar, çeşit çeşit yosunlar...yüzlerce binlerce minik detayın içinden yine Chanel kadınınınklasik duruşunu, şıkılığını bozmadan öyle güzel uyumlar yakalamış ki bayılmamak imkansız.



















Florence Welch'in açık bir istiridye içinde sahne alması da çok hoş bir ayrıntı.



Bu olağanüstü koleksiyonun reklam fotoğrafları da bizzat Karl Lagerfeld tarafından çekildi.









Çekimlerin kamera arkası ise Youtube'da yayınlandı bile. Çoğunuz izlemiştir ama bir kez daha buradan paylaşmakta sakınca yok:)