24 Mart 2010 Çarşamba

MAC Love Lace, Warm & Cozy, Too Fabuluous ve Spring Forecast Collections

Çoooookkkk uzun zamandır makyaj, bakım vs. konularından uzak kaldım. Bunun sebebi bir önceki postuma gelen yorumlarda da belirttiğim üzere yaklaşık 4 aylık hamile olmam:)Aslında önümüzdeki hafta cinsiyeti belli olunca buradan paylaşacaktım ama MAC sağolsun o kadar güzel şeyler getirdi ki mağazalara aldıklarımı paylaşmak için beklemeye tahammül edemedim:))))
Bu dönemde çok yoğun hormonel değişiklikler yüzünden cildimde problemler yaşamaya başladım. Çok şükür bir iki haftadan beri eski halime kavuştum. Bu fiziksel ve psikolojik değişim elbette kışın karanlık günleri de eklenince beni resmen hayattan soğutmuştu. Az da olsa normale dönmek rahatlattı beni:)
Kendime gelir gelmez çok uzun zamandır ayırtıp beklettiğim Love Lace ve Warm Cozy koleksiyonlarına ait bir kaç ürünümü almak için kendimi Akmerkez MAC'e attım. Gidince Too Fabuluous, Viva Glam ve Spring Forecast koleksiyonlarının da geldiğini görünce çığlık attım resmen:)
İlk gün barkodlar okumadığı için ürünlerimi ayırıp, tüm koleksiyonu tek tek parmaklayıp deneyerek eve döndüm. Dün de gidip tüm cicilerimi aldımmmm:) Nasıl mutluyum anlatamam ehueheueuhueheueheu


Aslında Love Lace ve WArm & Cozy koleksiyonlarından bayağı bir şey ayırtmıştım ama yeni koleksiyonlardaki beğendiğim ürün sayısı artınca özellikle Wram&Cozy'deki muhteşem MSF'lerden falan vazgeçmek zorunda kaldım. Bu koleksiyonlara ait sadece Relaxed ve Nurture Shadestickleri bir de muhteşem siyah-lacivert rengi olan Sense Of Style Göz kalemini aldım.


Rlexed kahve smokey için muhteşem bir renk. Ben akşam hemen NARS'ın Fez farı ile denedim sonuç; Mükemmel...Nurture ise risksiz hemen hemen her açık renk farın altına kullanılabilecek yanar döner somon-pembe arası bir renk. Göz pınarında ve göz kapağında tek başına dav harika duruyor. Sense of Style ise benim zilyon tane lacivert kalemimden biri oldu. Ben bu renklere bağımlıyım resmen:)

Viva Glam Cindy ve Gaga takip ettiğim blopgların çoğunda yer alan, Türkiye'ye gelmesi merakla beklenen rujlardı. Elbette swatchlarını görünce özellikle Cindy benim de rüyalarıma girdi:) yapılarının Lustre olması beni benden alan başka bir özellik. Ben bir tek bu yapıdaki rujları kullanabiliyorum çünkü. Her ne kadar rengine aldanıp alsam da Frost, Satin veya Glaze rujları bir türlü içime sinerek kullanamıyorum. Gaga nette gördüğümde gözümü korkutmuştu ama mavi pembe bir rengi bu kadar seveceğimi hiç tahmin etmemiştim :) Sonuçta ikisi de çok çok severek aldığım ürünler oldu.

Too Fabuluous koleksiyonunu bir allık manyağı olarak elbette çok sevdim. Rhapsody İn Two, Buddy Up ve Chic Couple renklerini aldım. Bu koleksiyonla gelen Cremesheen Glass ve dudak kalemleri harika renklere sahip. Cremesheen glassların çok renk vermediğini geçmişte tecrübe ettiğimden bu sefer serinin en koyu üç rengi olan Richer Lusher, Loud & Lovely ve Double Dare renklerini aldım. Double Dare kırmızı rengi sevip bir türlü yoğun kullanamayanlar için bence serinin en güzel rengi. Risksiz, tatlı coral bir kırmızı. Bugün hemen sıf ona uysun diye yakın tonlarda giyinip kullanmaya başladım bile:) Dudak kalemlerini hiç kullanmadığım halde sırf renklerine bayıldığım için aldım ancak her ikisi de aldığım ruj ve glosslarla harika uyum sağladılar.


Spring Forecast ise MAC'in bu sene çıkardığı en güzel renklere ve en geniş ürün yelpazesine sahip koleksiyonu. Ben Temptalia'da gördüğümden beri bu koleksiyonla yatıp kalktım resmen:)
4 tarz da çok güzel olmasına karşın 2 nolu şeftali-coral tarzındaki ürünler çok çok güzeller. MAC'e çok yeni aşina olmuş biri olarak daha önce kullanmadığım içim Blush Ombre hakkında yorum yapamayacağım. Ancak gramaj olarak çok fazla ve mat olması yönünden ben çok beğendim. Too Fabuluous'daki allıkların metalik görüntüsünün aksine aydınlık, sağlıklı ama abartısız görüntü sunması günlük kullanım için çok ideal. Ben Ripe Peach rengini aldım ama Azalea Blossom ve Springshine'da da aklım kalmadı değil. Özellikle Springshine bronz pudra olarak veya kontür amaçlı olarak da kullanılabilecek bir ürün. Yine 2 nolu şeftali-coral renklerine ait Fresh Salmon(Lustre) lipstick'i aldım. Diğer renkler de güneşin yüzünü göztermeye başladığı şu günlerde baktıkça insanın yüzünü güldürecek cinsten olduğu halde Frost yapıda oldukları için alamadım:(
1 nolu pembe renklere ait ürünlerden sadece gördüğüm andan beri büyük aşk yaşadığım Galore Pink oje ve Full Fuschia Lipglass'ı aldım. Diğer renkler zaten line da olan renklerde de bulunabilecek kolay renkler olduğu için almadım.




Galore Pink oje simsiz çok tatlı bir şeker pembe. En önemlisi diğer MAC ojeleri gibi değil. Tırnağımdaki tek kat inanabiliyor musunuz? Mor ve turuncuda da aklım kaldı ama bir ojeye 25 TL vermek, muadillerinin 1,5 TL olduğunu düşününce delilik gibi geliyor:)

Tüm bu koleksiyonların dışında yanılmıyorsam bir ay kadar önce MAC line daki ürünlerine harika bir Mineralize Fondoten ekledi. Bu fondotenin en önemli özelliği compact olması. Toz ürün kullanma özürlü olduğumu sık sık ifade ederim çünkü gerçekten kullanamam...Bu fondoteni cildimdeki irrite olmuş bölgeleri kapatmak, renk tonunu dengelemek için aldım ve çokkkkk beğendim. Birincisi gerçekten kapatıcı ama öyle çamur sıvamış gibi değil tabii ki mineral ürün sonuçta. İkincisi ne kadar kapatıcı olursa olsun içeriğindeki mineral bileşenler sayesinde cildimiz hava alıyor ve asla alerjik bir durum yaşanmıyor. Sevgili MUA'm Banu'nun belirttiğine göre içinde 77 tane mineral içerik varmışşşşş. Altına yaz aylarında kullanmak için SPF 50'li Face protector aldım. Malum hamilelikte cilt lekelenmesi çok görülüyor ve yaz aylarına denk gelmesi bu ihtimali arttırıyor. Bembeyaz gezeceğim bir yaz olacak ıyykkkkkk:(
130 nolu fırçası bu fondotenle birlikte gelmiş. Çok çok özel ve güzel bir fırça. İlk sürdüğümde 187 ile sürmüştüm ve oldukça iyi sonuç almama rağmen neden 130 nolu fırçayı önerdiklerini alıp kullandığımda anladım. Fomdoteni eşit derecede cilde yayıp yedirmek için bu fırça 187'ye oranla çok daha başarılı.






Uzun zamandır bir şey yazmayınca bir türlü bitmek bilmedi postum:) Uzun uzun yazdım, anlattım ama bu koleksiyonları merak eden pek çok kişi olduğunu tahmin ettiğim için faydalı bir post olduğunu düşünüyorum. Burada değinmeyi unuttuğum ve merak ettiğiniz bir şey var ise sormaktan çekinmeyin canlarım. Herkese bol güneşli, mutlu günlerrrrrrrr

13 yorum:

Kartopu dedi ki...

Harika ciciler bunlar. Rujlarin renkleri cok güzel bende lustre rujlari daha cok seviyorum. Mineralli Foundationi bende düsünüyorum. Cok güzel bi post olmus, güle güle kullan hepsini :)

C-belll dedi ki...

çok teşekkür ederim kartopu:)mineral fondoteni özellikle tavsiye. ederim sevgiler

chunlibeauty dedi ki...

of off herbirine bayıldım!! güle güle kullan canımmmmmmmm :D

C-belll dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili Chunli

pi dedi ki...

Merhaba,
benim de parfümlerle ilgili bir blogum var. Bir parfüm delisi olarak bakarsınız herhalde :))
www.parfumdiaries.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Canım güle güle kullan hepsini, bebiş de hayırlı olsun süper bir haber bu! xx

Stil Direktoru dedi ki...

Güzel günlerde kullan canım notların aklımda olsun

Adsız dedi ki...

güle güle kullan (:

C-belll dedi ki...

çok teşekkür ederim sevgili dostlar:) arayan, yorum bırakan, mail ile ulaşıp hayırlı olsun diyen tüm dostlarıma teşekkür ederim. iyi ki varsınız)

Stil Direktoru dedi ki...


(C-bell) sağol varol balım, amin güzelim beklerim gel buyur tatlım mucx

Unknown dedi ki...

ganimet bunlar:)))hepsini gule gule sur tatlim.hayirli ugurlu olsun

C-belll dedi ki...

çok teşekkür ederim cnm:) ganimet ama nasıl bitecek bu kadar şey orası ayrı bir muamma:)))

MODA DUYGUSU dedi ki...

süpeeerrrlerrrr bayıldm renklere