18 Nisan 2011 Pazartesi

16 Nisan Cumartesi MAC ile harika bir Workshop

Makyaj blogları hayata geçtikten sonra sevgili arkadaşlarım çok güzel işlere imza atıyorlar. Bunlardan biri de Cumartesi günü MAC genel merkezinin bulunduğu Maslak Sun Plaza'da harika bir ekiple harika bir workshoptu.Hemen hemen tüm Makyaj blogları oradaydı ve süper bir gün geçirdik. Hatırladığım kadarıyla sevgili Caramel, Herşeyler, Marjo, Vespagirl, Makyajçantam, By HEH, Kokoş Tubiş, Shewolf, Chunli , Hedonist Queen ve Fashionandmakeupfreak oradaydılar. Adını hatırlamayıp yazmadığım arkadaşlarım varsa şimdiden özür dilerim:)

MAC İletişim Müdürü Sevgili Çağla Hanım eğitim öncesi ve sonrası o güne özel Company Store'u da ziyaret edebilmemiz için açtırmıştı. Daha önce çok isteyip de bir kez olsun gidemediğim için büyük bir sürpriz oldu benim için :) Hemen alışveriş yaptım tabii. Biten bir kaç koleksiyonun parçaları, Plush Lash kahverengi rimel, çok sevdiğim parfümlerimden biri olan Mihael Kors'un bronz bacak jelini, 189 nolur fırça ve Clinique Super City Block SPF40 kremini aldım.


Peki ne mi yaptık bu workshopta??? MAC eğitim müdürü sevgili Hatice Hanım'ın eşsiz gülümsemesi ve neşeli anlatımıyla özellikle fırça kullanımı temelli harika bir makyaj eğitimi aldık. 2011 yılı yaz trendlerinden biri olan terracooper (sanırım adı böyleydi...)makyajının bir örneğini yaptı ve yaparken pekkk çok ipucu ile her bir fırçanın kullanımını anlattı.


Ben de çalışkan bir öğrenci olup bana verilen not defteri ve kalemle bol bol not aldım. Akıllı uslu bir öğrenci olduğumu sanıyorum ama önümüzdeki makyaj malzemedleri ve fırçaları karıştırırken yine yaramazlık yaptımmmmmm. Dersin başında bize önümüzdekifırça ve ürünleriçekinmdene karıştırabileceğimizi söylediler. Hiç kullanılmamış bir blacktrack'i açıp baktıktan sonra tam kapağını kapatırken mahvettim. Sağ elimin baş parmağı simsiyah fluidline ile doldu ve zar zor çıkardım:( valla istemeden oldu sevgili MAC ekibi. Şişeyi açıp da "hangi görgüsüz parmağını daldırmış şişeye" derseniz; o benimmnmmmmmmmmmm

Bugüne ait hiç foto yok çünkü sevgili blog sahibesi her şeyini unuttuğu gibi fotoğraf makinesini de almayı unuttuuuuuuuu. Ürün fotolarını ise evde iphone ile çektim çünkü hala makinenin nerde olduğunu ne ben ne de eşim keşfedebilmiş değil!?

Peki bu günden aklımda neler kaldı bir bakalım:

* Öncelikle bir makyajın olmazsa olmazının baz olduğunu bir kez daha anladım. MAC Mineralize All Over Lotion'u nasıl keşfetmedim bugüne kadar bilmiyorum. Yine göz için Fast Response kremin bu kadar işe yaradığını da yeni öğrendim. Ben alıp bir kenara atmıştım. Şimdi yeni almış kadar oldum:)

* Eğer makyaj yapıyorum diyorsanız elinizin aldında mutlaka olması gereken fırça Mac 187 kardeşim. Lamı cimi yok hemen hemen her ürün için kullanılabiliyor bu fırça.

* Fondoteni sürer sürmez toz veya pressed bir pudra ile sabitleme işi efsaneymiş. Eğer cildiniz çok yağlı değilse istediğimiz görüntü de glowy ise bu sabitleme işlemi makyajımızın ışıltısını almaktan başka bir işe yaramıyormuş. Sadece makyaj bitimi T bölgesine minik dokunuşlarla sürmek sabitleme ve parlamayı önleme için yeterliymiş.

* Bu sene salt bronz cilt yerine gölgelendirilmiş boyutlu bir yüz trendmiş. Yüzümüzün her yerini bronz pudraya batırmayıp bunun yerine yerine gölge oyunlarıyla boyutlandırmak çok innnnnnn

* highligt, highligt, highligt... ışıltı her yerde.

* Allığımızı uygularken mümkün olduğunca yüzümüzün ortasına getirmiyoruz. Aksine saç diplerimize en yakın yerin daha koyu olacak şekilde kulaklarımıza yakın bölgeye allığımızı uygulamak gerekiyormuş. ( Bunu benim üzerimde gösterdi sevgili Hatice Hoca. Demek ki evden aceleyle çıkıyorsak hele bir de bebek varsa makyajı yalap şap yapmak yerine hiç yapmamak en hayırlısı:)

* Bir fırçanın bir işlevi yok. Bunu unutmayın sevgili hanımlar. Zaten zilyon tane fırçaya deli gibi para saçıyoruz bari tam randımanlı kullanalım. Örneğin tek bir 187 fırça ile önce primer, ardından fondoten ve sonrasında highlighter uygulanabiliyor. Hatta hataları temizlemek içinde üzerinde kalan ürün kullanılarak silgi vazifesi görebiliyor ( tabii her seferinde kuru bir peçete yardımıyla azıcık temizleyerek). Ha bu arada fırçalarımızı mutlaka ama mutlaka en az 1 hafta en fazla 10 günde bir temizlemek gerekiyor. Yazdıklarımın hepsi gibi bunu da bildiğinizi biliyorum ancak ben bir hata yapıyormuşum; Brush Cleanser ve suyu karışitırıp fırçalarımı bekletiyordum. İyice akıttıktan sonra duru su ile duruluyordum. Ama brush cleanser sadece anlık temizlik veya uzun süreli bakteri oluşumunu engellemek için kullanılıyormuş. Fırçalarımızı brush cleanser'da beklettikten sonra mutlaka şampuan ile yıkamak lazımmış ki iyice temizlensin. Hatta kremli şampuan olursa daha iyiymiş. Ben 188 nolu fırçamın kıllarının neden dküldüğünü sorunca yüksek ihtimalle şampuan ile yıkamamamdan kaynaklandığını belirtti Hatice Hanım. Eve gelir gelmez yeni yıkandığı halde tüm fırçalarımnı yeniden Eren'in bebek şampuanı ile yıkadım:)

Benden bu kadar...Eminim benim ürünleri karıştırırken atladığım veya duymadığım pek çok ipucu vardır. Diğer blog arkadaşlarımın da bahsettiğine eminim:) Dersten ayrılırken, hala Mineralize SPF15 fondoten dışında aradığım fondoteni bulamadığımı ve son aldığım Dior Nude Gel Compact'ın da beklentilerimi karşılayamadığını söylediğim Sevgili Hatice Hanım Prolongwear serisinin fondotenini ve concealer'ını sample box'a koyup verdi. Bugün ikisini de denedim. Fondoten hala teste tabii ama concealer gerçekten perrrfect... Bu güzel workshop içinham üyesiolduğum makyaj bloglarına hem de güleryüzü ve sıcakkanlılığı ile bize harika bir gün yaşatan tüm MAC ekibine sonsuz kere teşekkür ediyorum.

9 yorum:

chunlibeauty dedi ki...

çok keyifli bir gündü seni tanıdıgıma cok memnun oldum :D

C-belll dedi ki...

Ben de çok memnun oldum canım. İnşallah başka bir etkinlikte tekrar bir araya geliriz:)
sevgiler

tuguna dedi ki...

keske ben de turkiye'de yasasam da katilsam, keyifle okufum ne guzel bi gun olmus oyle.

Madam Chic dedi ki...

Bende brush cleanser yeterli sanıyordum demekki değilmiş acil yıkamalı o zaman fırçaları (:

Hacer Sayıner dedi ki...

187 Forever = )

Adsız dedi ki...

ne güzel bize aktarman teşekkürler...

Glam dedi ki...

Dün gece yazından aldığım gazla tüm fırçalarımı yıkadım:)) Ben genelde ayda bir falan yıkıyordum ya (pis Glam hehe) neyse iyi oldu bunu öğrendiğim:)
Bu arada çoook kıskandımmm, ne güzel herkes bir arada hem keyifli hem oldukça faydalı bir gün geçirmişsiniz:)

rebelsea dedi ki...

Amanınnn. Kıskanç bir insan olmayan benn çok kıskandım çok özendimmm ve çok üzüldüm kendi adıma . sizler için sevindim tabikide =) Company store a gidemiyorum iş dolayısıyla. Sadece iş günlerinde açık olduğu için bir kere gitmekle kaldım =( Ah ahh. Tatil günlerinde böyle bir etkinlik olursa bende gelmek istiyorum. Pankart açarım gerekirsee hiç sorun değil =)

C-belll dedi ki...

ben de uzun zamandır sadece brush cleanser yeterli sanoıyordum madamchic ama öyle değilmiş iyi ki öğrendim valla yoksa fırçalarımı kaybedecektim:)gerçekten hjem eğitim hem de makyaj blogları sahibeleri çok çok güzeldi hanımlar. inşallah b ir başka seferde bir arada oluruz:)sevgilerrrr