2 Nisan 2012 Pazartesi

İzlenmeli

Geçenlerde tesadüfen 2009 yapımı bir hint filmi seyrettim. Bollywood filmlerini oldum olası komik bulmuş, sadece eğlenmek için başından sonundan bakıp kapatmıştım. Slumdug Millionaire'in dünya çapında elde ettiği başarıdan sonra Hint filmlerine biraz daha sıcak bakmıştım ama seyretmeye hiç fırsatım olmamıştı. Eşimin tesadüfen netten bulup indirdiği 3 İdiots isimli film Slumdug Millionaire'den sonra Bollywood sinemasında ne kadar yol kat edildiği, ne kadar başarılı işlere imza atıldığının göstergesi oldu benim için. Hindistan'ın en meşhur aktörlerinden biri olan Aamir Khan'ın rol aldığı 3 İdiots çok eğlenceli, düşündürücü, sürükleyici...


Bu hafta sonu da ilkinden aldığım tat ile nette kısa bir araştırma yaptıktan sonra My Name is Khan isimli filmi seyrettim. İlki gibi yaklaşık 3 saat süren bu film konusuyla, o konunun işlenişiyle ilkinden daha çok etkiledi beni.


Özellikle My Name is Khan'dan sonra bugün Bollywood sinemasında çekilen, dünya sinemasında yer bulan yüksek puan almış filmleri araştırdım. Son zamanlarda sadece teknolojinin nimetlerinden faydalanan, senaryosu zayıf, sürekli kendini tekrar eden Hollywood filmlerine alternatif arayanlar için 2005 sonrası çekilen yani komik dans gösterileri ve şarkıları olmayan Bollywood filmlerine bakmalarını öneririm.
Özellikle My Name is Khan ilk tercihiniz olsun...Pişman olmayacaksınız:)

6 yorum:

Lunapark Queen dedi ki...

Çok güzel öneriler bunlar! En yakın zamanda izleyeceğim, teşekkürler :*

Archferda dedi ki...

my name is khan harika bir film izledim. diğerini de en kısa zamanda izlemeye calısacagım:) teşekkürler

C-belll dedi ki...

EMİNİM ÇOK BEĞENECEKSİNİZ. ŞİMDİDEN İYİ SEYİRLER ARKADAŞLAR:)

j.d. dedi ki...

Bollywood filmlerini çok severim, istersen sana önerebileceğim daha bir çok film var ;)

C-belll dedi ki...

çok sevinirim sevgili J.D.:)

j.d. dedi ki...

O zaman hemen öneriyorum ^^
Devdas, Rab Ne Bana Di Jodi, I Hate Luv Storys, Bodyguard, Taare Zameen Par, Fanaa, Ghajini, Guzaarish... Aslında bende daha dolu bıraksan kendimi daha kaptırırım ;)Sen istedikçe ben sana daha çok önerebilirim de :)
İzledikçe yorumlarını bekliyorum ;)