23 Aralık 2011 Cuma

Yenileme Projeleri Part I

Burada bahsetiğim uzunnnn sürecek yenileme projelerimden ilki ile karşınızdayım:)
İlk olarak Krem rengi boğazlı bir kazağımı İpekyol, Twist, Roman gibi markalarda sıkça karşıma çıkan dantelli versiyonlarına benzetmek için kolları sıvadım. Önce kullanacağım dantellerim beyaz olduğu için onlara eski havası vermesi, rengini kırması için koyu birçay demledim. Sonra bu dantelleri yarım saat kadar çaylı suda beklettim.


Dantellerim istediğim kıvama gelince ilk adım olarak boğazlı olan kazağımın boğazını çıkarttım.


Dikiş yerlerinden ince bir teğelle trikonun kaçmaması için yakayı kıvırdım.

Şerit halinde olan dantelleri kesip tek tek iğneledim ve istediğim yoğunluğa gelince diktim.


Sonuç beni fazlasıyla memnun etti:) Böylelikle son 3 yıldır bir kere bile giyilmeden dolapta bekleyen düz bir kazak hem günün trendine hem de mevsime uygun giyilebilir bir hal almış oldu.


Beğendiniz mi?

Bu arada fotoğraf makinem ikinci defa sapıttığı için soluğu yine teknik serviste aldı. Maalesef tamir süresi de 15-20 gün:( tüm fotolar telefonla çekildiği için istediğim netlikte ve parlaklıkta olmuyor. İdare ediyorum siz de edin olu mu:)

6 yorum:

Hayat kitabım :) dedi ki...

Ne kadar güzel düşünmüşsün tatlım,çok güzel bir fikir,çok güzel olmuş :) ellerine sağlık,bende deneyeceğim umarım seninki gibi güzel olur. :)

C-belll dedi ki...

teşekkür ederim sevdacım:)eğer yaparsan görmek isterim ben de:)
sevgiler

Shelby dedi ki...

Harika olmuş. Yenileri de gelsin:)

C-belll dedi ki...

taze taze bittiler shelbycım. geliyorlar:)

Unknown dedi ki...

Yeni almaktansa, eskiyi böylesine yenilemek çok daha güzel, harika şeyler çıkarmışsın ortaya, ellerine sağlık, seni izliyor olacağım... sevgiler

C-belll dedi ki...

çok teşekkür ederim ANG'cim:) böyle güzel yorumlar alınca daha da şevkleniyor bir sürü proje yapmak istiyorum:) sırada bir iki yenileme daha var. yaptıkça onları da paylaşacağım. Sevgiler:)