20 Nisan 2009 Pazartesi

Antika Burda'lar

Cumartesi günü havanın güzelliği ve işyerinden erken çıkmanın verdiği sevinçle kendimi Taksim'e attım ve nihayet uzun zamandır istediğim Burda Dergisi'nin çok çok çok eski sayılarına kısmen de olsa kavuştum:)

60'lar ve 70'lere ait olanları bulmakta oldukça zorlanıyordum çünkü onların sağlamca günümüze ulaşması oldukça zordu. Mevsimin ilkbahar olmasından dolayı ve fiyatlarının tahminimin çomk üstünde olmalarından dolayı şimdilik yıpranmamış, kalıpları tam olan yaz sayılarını almakla yetindim. Dikiş öğrendikçe gidip içim acıya acıya bıraktığım kış sayılarını da alacağım inşallah.

Biraz da 80'lerin Burda'larından aldım tabii. Bu yaz bildiğiniz üzere 80'lerin gıcık olduğum vatkaları ve dar taytları geri döndü (ıyykkkk)ama bununla birlikte çok çok çok sevdiğim ve bir iki sezondur oldukça sık kullanılan fırfır detayları da bu sezon ağırlığını korumaya devam edince 80'lerin modasından da feyz almak şart oldu.

Benim tarzım oldukça feminendir. Modern-chic diye tanımlayabilirim. Elbise ve etek dışında kıyafete kıyafet demesem de şehir hayatının zorundalıklarından dolayı pantolona da hatrı sayılır derecede yer veriyorum gardrobumda. Kıyafetlerimi mutlaka ve mutlaka kişiselleştirerek kullanırım. Fırfır, fiyonk, kurdele, işleme veya çiçek deyatları mutlaka kıyafetlerimde vardır. Bu bakımdan özellikle 60'ların modası benim ruhumu yansıtıyor diyebilirim.

Şu an dikiş öğrenmeye yeni başlamış olsam da, hastalığım nedeniyle makinemin başına oturamasam da inşallah hayalimdeki şirin ve rengarenk elbiseleri dikip sizlerle paylaşacağım:)

İşte beni çok mutlu eden minik arşivim ve içlerinden beğendiğim modeller;














Resimlerin bazıları oldukça flu çıkmış kusura bakmayın. Sanırım bugüne kadar hazırladığım en uzun post bu oldu:)















13 yorum:

hobigiller dedi ki...

nasıl imrenerek baktım bilemezsin.bayılıyorum nostaljik modllere. inşallah en kısa zamanda senin projlereinide görürüz burda.şimdiden kolay gelsin.

C-belll dedi ki...

çok teşekkür ederim . ben de o kadar sevdim ki cumartesi gününden beri sürekli çevirip çevirip bakıyorum. korkuyorum sayfaları kopup dağılacak diye:)

L@L dedi ki...

Çok güzeller, bende çok hevesleniyorum dikiş dergilerine bakarken ama dikişten hiç anlamıyorum. Umarım en kısa zamanda dikmeye başlar yaptıklarınızı paylaşırsınız, merakla bekliyorum :) Çok Sevgiler!

C-belll dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili Lal. dün akşam bayağı bir uğraştım bir elbisenin kalıbı için. sayfalar eski olduğu için kalıbı çıkartmak iki kat daha da zorlaşıyor ama becerdim sanırım.
bu akşam da biçeceğim ama dikim aşamasında babamı beklemem gerek çünkü ilk deneyimimde ortaya güzel bir şey çıksın istiyorum.

berna dedi ki...

güzel günlerde3 dikin elbiselerinizi :) acaba dergileri tam olarak nerden aldığınızı yazabilirmisiniz?

C-belll dedi ki...

sevgilşi berne çok teşekkür ederim ancak dükkanın ismini tam olarak bilmiyorum.
galatasaray lisesinin karşısındaki sokakta sahaflar çarşısı var. çarşıya girince sağdan ikinci ya da üçüncü dükkan sanırım.

ceren dedi ki...

ne güzel elbiseler var yaaa, hepsini istiyorum=)

berna dedi ki...

çok teşekkür ederim cevapladığınız için :)tekrar güle güle günlerde dikin . dikilmiş hallerinizi de görmek isteriz

C-belll dedi ki...

inşallah bernacım:)

K dedi ki...

Ben de çok seviyorum eski Burdaları karıştırmayı, nostaljiyi çok sevdiğim için =)) Anneannemin de var 50-100 dergilik bir koleksiyonu her gittiğimde mutlaka bakıyorum... Ama dik dersen o olmuyor işte =))

C-belll dedi ki...

valla dikmek zor kayrişim. ben bir elbiseye başladım hala bitmediiiii ama vazgeçmek yok bitireceğim:)

çınar dedi ki...

bu elbiselerin paftalarını nasıl bulabilirim galiba eski bir dergi

C-belll dedi ki...

çınar'cım bu dergiler çok çok eski hatta bazılarının kalıpları bile kayıp. olanları daha ileriye dönük saklamak için ozalit'e götürdüm ancak yıpranmadan dolayı netb çıkmadı kalıplar:( sadece sahaflarda bakınmanı tavsiye edebilirim. ya da benim çıkarıp diktiğim kalıpların kopyalarını gönderebilirim sana istersen. 38 beden ikisi de.