27 Nisan 2009 Pazartesi

Başlıyoruzzzzzz

Evetttt nihayet beğendiğim bir elbiseyi seçip kalıbını çıkarttım ve babamın başının etini yiyerek ilk biçkimi gerçekleştirdim:)



Tüm ağrılarıma, gözlerimin bozukluğuna rağmen 1968 (66 da olabilir) Burda'sından görüp çok beğendiğim elbisenin kalıbını çıkartmak için bayağı bir uğraştım( biraz fotonun eskiliğinden biraz da modelin desenli kumaşla dikilmesinden dolayı sadece iki parçadan oluşan kolay bir elbise sandım ama kalıbı çıkarmaya başlayınca yanıldığımı anladım ) Maalesef eski Burda kalıpları şimdikiler gibi kolay değil. Her bir pafta daha çok sayıda kalıp içeriyor, yazıları oldukça küçük ve yıpranmış olunca benim gözler kaydı tabii çıkartana kadar ama yaptım mı yaptımmmm (alkış alkış)



Elbise sandığım gibi iki değil; üç ön, dört arka toplamm yedi parçadan oluşuyor. Babamın dediğine göre oldukça zahmetli (yeni başlayan birinin ilk dikişi için)ve beni uğraştıracak bir model seçmişim ama yiğitliğe çamur sürdürmek yok bunu seçtim bunu dikeceğim diyerek koyduk kalıpları kumaşa ve biçtik. Nasıl bir şey çıkacak, neye benzeyecek, ne kadar zamanda bitecek bilmiyorum ama inşallah başarırım yoksa iflah olmam biliyorum:)

6 yorum:

Ayshecan dedi ki...

çok güzel bir elbise modeli seçmişsin çook beğendim..sana kolaylıklar diliyorum..sevgiler

hobigiller dedi ki...

hadi bakalım kolay gelsin.çok güzel bi model.zor olmasıda korkutmamış gördüğüm kadarıyla.demeki bundan sonrakiler çocuk oyuncağı gibi gelecek.sabırsızlıkla bekliycem bitmesini.eski burdaların karışık kalıplarını bilirim.sana bir tiyo.kalıbı çıkartmadan üzerinden renkli bir keçe uçlu kalemle geçersen faydasını görürsün.ayrıca bir paftadan çıkartacağın bikaç model varsa farklı renklerle çizerek birbirine karışmamasını sağlarsın.bereketli dikişler diliyorum.

L@L dedi ki...

Harika bir model merakla bekliyorum kolaylıklar diliyorum :)

C-belll dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli arkadaşlar umarım hayal ettiğim elbiseyi dikebilirim:)

HamaratDiva dedi ki...

hadi bakalım kolay gelsin :))) bu arada geç kalmışım söylemek için ama eski burdaların bedenleri de şimdikinden biraz farklıdır, sana prova çıkartabilir... ama başlamak işin yarısı, sonuç güzel olacak eminim

Adsız dedi ki...

blogumda sana bir ödül var C-Bell :)