17 Nisan 2009 Cuma

Dupe Renkler I

Dün akşam MAC'e gidip her zamanki gibi sadece gloss ve ruj ile çıkınca eve gidip elimdeki toplam gloss ve rujlara baktım. O kadar çok aynı rengi farklı markalardan almışım ki içim acıdı o kadar parama ne yalan söyliyim...

Vaktim oldukça elimdeki veya yeni aldığım ürünlerdeki benzer renk alternatiflerini burada paylaşmayı düşünüyorum.

İlk olarak NARS'ın meşhur Orgasm allığı ile birlikte kombinlediği orgasm gloss ile başladım çünkü bu altın ışıltılı pembe rengi benim en sevdiğim ve kurtarıcım olan renktir. Biraz baktığımızda hemen hemen her markada benzerini bulmak mümkün gibi. Bende sırf bu renge alternatif 4 ürün çıktı. Karıştırsam belki daha da çıkacaktı ama müsrifliğim ortaya çıkmasın die kapattım hemen çekmeceyi:)



Tabii ki renkler birebir aynı diil ama yanağıma Orgasm allığı sürdüm ve ardından ilk önce orgasm gloss'u sürdüm ve benzerlerini de allıkla beraber sürüp test ettim. İnanın elimde farklı dursalar bile dudakta verdikleri renk aynı. NARS'ın glosslarının tadını veya yapısını sevmeyenler için alternatif olabilir diye düşündüm. Aslında sadece Orgasm allık veya gloss diil, bahar aylarında hepimizin yoğunlukta yöneldiği renkler altın ışıltılı pembe-şeftali tonları oluyor bu tonlardaki herhangi bir makyaj için de aynı gloss veya rujlar kullanılabilir.

Bu 4 rengin dışında elimde olmayan ama yine de aynı tonlarda olduğunu bildiğim pek çok markanın ürünü de mevcut eğer sizlerde mevcutsa burada paylaşabiliriz ve bu da yeni ürün alacaklara fikir verme açısından faydalı olabilir:)

4 yorum:

caramel macchiato dedi ki...

ruj veya gloss alırken korkulu rüyam :S kesin bende de vardır bole alternatıfler. yalnız foto super olmuş yaa, birebir görünüyor neredeyse :)

C-belll dedi ki...

Her seferinde "bu sefer farklı bişiy olsun" diyip sonra yine aynı renkleri alıp dönüyorum eve. inşallah işinize yarar cnm:)

Adsız dedi ki...

benim cok isime yaradi c-bellcim.orgasm gloss a benzer bi renk bourjois te vardi.sanirim ben alirsam onu alcam.cunku bu orgasm alligi aldigimdan beri dudagima bisey yakistirip suremedim.surekli renksiz glossla idare ediyorum.almisken bari uygun fiyatlisini alirim benzerini.

C-belll dedi ki...

Çok sevindim pradacım :) vakit buldukça başka ürünlerde de yapacağım karşılaştırmaları.