8 Nisan 2009 Çarşamba

Hastayım:(

Son zamanlarda hep uykusuz, mutsuz, sinirli ve ağrılıyım.

İş yerinde uzun saatler dikkatimi vererek çalışamıyor, akşamları hobilerimi yaparken beynimde sürekli ağrı çekiyorum.

Cumartesi günü alışveriş yaparken fenalaşıp bayıldım. Her zamanki gibi başım döndü, şiddetli midem bulandı ve titreyerek kendimden geçmişim. İlk müdaheleden sonra baktım olmayacak pazartesi günü adamakıllı bir teşhis için Memorial Hastanesi'ne gittim. Orda yapılan bir dizi muayene ve tetkik sonucu boynumda aks düzleşmesi olduğu ortaya çıktı.

Doktor MR sonucunu gösterip anlatmaya başladığında şikayetlerimin bununla bir ilgili olmadığını savundum durdum ancak eve gidip konu hakkında biraz okuyunca ve başka hastaların şikayetlerini görünce benzer problemleri yaşamada tek olmadığımı gördüm.

Dün itibariyle fizik tedaviye başladım ancak doktorun söylediğibne göre akslar asla eski şekline dönmüyormuş. Sadece ilerlemesi durdurulup boyun fıtığı olması engelleniyormuş. Tedavi olunmazsa boyun fıtığı ve damar gerilmesi yüzünden riskli bir ameliyat geçirilmesi gerekiyormuş. Yaşam kalitesini düşürüen bu garip hastalık yüzünden çok şikayetim var ama zararın neresinden dönersem kardır diyip tedavimi asla aksatmayacağım ve hayatıma dikkat edeceğim.

Eğer olur olmaz başınız ağrıyorsa ve ağrı kesicilere rağmen günlerce geçmiyorsa, uyku düzensizliğği yaşıyorsanız, sabahlaerı kalktığınızda dinlenmiş olmak yerine baş ağrılı ve yorgun uyanıyorsanız, olur olmaz yerlerde göz kararması-baş dönmesi ve şiddetli mide bulantısı oluyorsa,güçsüzleşip eskisi kadar ağır kaldıramıyorsanız ve ellerde yada parmaklarda uyuşma oluyorsa ( uyuşma ileri safhalarda görülüyor) sakın bahar yorgunluğu demeyin ve hemen bir doktora görünün. Benden söylemesi

16 yorum:

Shopaholic dedi ki...

C-bell çok üzüldüm :( Geçmiş olsun cnm iyi bak kendine, tedavilerini aksatma. Ki zaten çok bilinçli birisin önlemlerini hemen almışsın canım aynen böyle devam et. En kısa zamanda tekrar sağlığına kavuşursun umarım cnm benim :**

ebvatathemua dedi ki...

Canım çok büyük geçmiş olsun,benzer şikayetler bizim ofisteki kızlarda da var.Hepsini seferber ettim ilk fırsatta gitsinler doktora diye.
Sana da acil şifalar diliyorum,öpüyorum canım.

tuguna dedi ki...

Aaa cok cok uzuldum gecmis olsun, insallah en kisa zamanda sagligina kavusursun.Neden olusmus peki bir sey dedi mi doktor?

serrose dedi ki...

cooook buyuk gecmis olsun !
Dikkat et kendine !

C-belll dedi ki...

İyi dileklekleriniz için çok çok teşekkür ederim arkadaşlarım.
Tugunacım sordum tabii doktor pek çok sebebbi olduğunu ama özellikle masa başı iş byaprken duruş ve oturuş bozukluklarından kaynaklandığını belirtti. Bir nev-i meslek hastalığı da denebilir. Stres ve gerilme baş düşmanı

Unknown dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun, dikkat et kendine. Tedavini aksatma, acil şifalar diliyorum ben de..

Glam dedi ki...

Sibelcim çok geçmiş olsun. En kısa zmnda sağlığına, huzuruna kavuşursun inşallah cnm. Erken teşhis çok iyi olmuş, dikkat et kendine, öpüyorum.

Unknown dedi ki...

cok cok cok gecmis olsun, cok dikkat et kendine :(
umarım en kısa zamanda saglıgına kavusursun...

caramel macchiato dedi ki...

ay canım çok çok geçmiş olsun :( artık daha da dıkkat edeceksın kendine, el mecbur!

ınsallah en kısa surede daha ıyıleşir en azından, kocaman opuyorum seniiiii

C-belll dedi ki...

canlarımmmm ne kadar mutlu oldum bu güzel dilekleriniz karşısında. tedavinin ilk bir haftası zor ve ağrılı geçiyormuş problemin olduğu yerdeki kaslar pasif jimnastik mantığı ile çalıştırılıyor ve inanılmaz ağrı yapıyor. bu nedenle şu iki üç gündür uykum fena halde dağıldı aptal gibi dolaşıyorum ama gülümsemekten hiççç mi hiiiç vazgeçmiyorum neden mi??? ay güneş açtı, kuşlar ötüyor ben nasıl mutsuz olurummmmmm:)sizi çokkkkk seviyorum :)

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun siboşum.Dikkat et kendine.Bende de yorgun uyanma ve uyku düzensizliği var ama diğer semptomlar yok herhalde benimki bahar yorgunluğu

Adsız dedi ki...

canım ben saphira blogunu yeni gördüm ilk olarak hayırlı olsun diyeyim sonra da çok geçmiş olsun dikkat et kendine

C-belll dedi ki...

mubicim,saphiracım çok teşekkür ederim. sizleri burda görmek çok güzel:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

oncelikle gecmis olsun canim.cok uzuldum.kendini fazla yormamaya calis sibelcim.bu durumda hala ise gidiyor musun peki?yani bi sure dinlensen keske evde.terapini aksatmadigina sevindim.bu cok illet bisey agri yonundende.insan zihnini toparlayamiyor.en kisa zamanda insallah daha iyi olursun.

C-belll dedi ki...

pradacım tedavi ilk başta 15 gün dense de uzayabilirmiş. bu belirsizlikte de izin almak istemedim zaten işler acayip yoğun ama bu yaz bayağı bir uzun tatil planım var kısmet olursa:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

geçmiş olsun cbellcim bu yazını ben daha yeni gördüm :(( en azından çok geç olmadan teşhis edilmesine, tedavi oluyor olmana sevindim canım ya allah beterinden korusun.