27 Nisan 2009 Pazartesi

Knowing ( Kehanet )

Cuma akşamı eşimin kuzeni ve sevgilisiyle sinemaya gittik. Uzun süredir seyrettiğim en iyi filmlerden biri Knowing...Performansını her zaman çok beğendiğim ve rol aldığı her filmi önyargısız gidip seyrettiğim Nicolas Cage oynuyor başrolünde.

Konusu ise kısaca şöyle; Bir okulun bahçesindeki zaman kapsülünün içinden 1959 yılında yani bundan 50 yıl önce sadece rakamlarla yazılmış bir mektup bulunur. İlk başlarda mektuptaki rakamlar anlamsız gibi gelse de, zamanla mektuptaki sayıların dünya üstünde yaşanan felaketlerin, suikastlerin, büyük kazaların sırrını saklıyor olduğu ortaya çıkar. Ne yazık ki mektupta bahsedilen tüm felaketler gerçekleşmemiştir ve gerçekleşmemiş olanların her biri gerçekleşme yolundadır...
Korku filmlerinden hoşlanmayanların ilk başta korku filmi sanarak seyretmek istemeyeceği bir film olsa da ( ki ben kendim de öyleyim ) baştan söyliyim bu film kesinlikle korku filmi değil ancak fazlasıyla gerilim yarattığını inkar edemem. Görsel efektleri muhteşem ve kesinlikle sinema salonunda izlenerek hakkının verilmesi gereken bir film.
Kısacası ben piyasadaki diğer filmlerle kıyasladığımda açık ara Kehanet'in öncelikle seyredilmesi gerektiğine inanıyorum ve tavsiye ediyorum.

1 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Ben de beğendim bu filmi,her ne kadar Nicholas Cage fazla gizem içerikli filmlerde oynasa da şu sıralar,sıkılmadan izletti kendini.