24 Haziran 2009 Çarşamba

Gül Kolyem

Ne zamandır bir şeyler yapamıyordum vakitsizlikten. Salı akşamı daha önce Lacheen'de ve adını şimdi hatuırlayamadığım yabancı bir blogda gördüğüm kumaş güllerden oluşan takıları,tokaları görünce aklıma bir yaka tasarlamak geldi.
Önce babamın renk renk saten getirmesini bekledim. Sonra kumaşlar ile elimdeki takı malzemelerini birleştirerek ortaya hoş bir şey çıktı.



Gülleri yapmak sandığım kadar kolay olmadı. Ben pek püsküllü, sökük görüntü sevmediğim için önce satenlerimi tek tek makine ile diktim. Diktikten sonrab oluşan dar ve uzun rulo şeklindeki kumaşları düzüne çevirmek için türlü türlü yöntem denedim ve nihayet şiş ile bu işi halledebildim. Sonra kumaşa gül formatı vermek için zilyon tane yöntem denedikten sonra burkarak, dolayarak kendimce gül şekli vermeye çalıştım. Gerisi ise son derece basit; eski bir kot kumaşını yaka tok dursun diye kesiyoruz ve tüm malzemelerimizi bu kumaşa silikon ile sabitliyoruz. altına ben birazcık nostaljik görünüm versin diye dantel koydum ama ileriki zamanlarda yapacaklarım için bu yaka süper fikirler verdi bana. Yeter ki zaman olsun...
Yaka bitince bunu iğneleyerek kullanmak yerine kurdele takarak kolye yapmaya karar verdim.



Dün hemen yaka-kolyeyi kullandım tabe. Çimen yeşili bir trikonun yakasın çengelli iğne ile tutturdum ve öyle kullandım. Gayet güzel ve kullanışlı bir şey çıktı ortaya:)
Makinenin tarihi yine ayarlamamamışım ya ufffff:(

16 yorum:

caramel macchiato dedi ki...

aman tanrım aşık oldummm :O

hiç bu kadar güzelini görmemiştimmm

ellerine sağlık bebeğim yaaa, o kadar güzel kiiii

Adsız dedi ki...

çook gzl olmuşş=)acaba nasıl kullancaksın bunu yani nasıl kıyafetlerle kombine etmeyi düşünüyorsun?

ebvatathemua dedi ki...

Ne güzel olmuşşş..
Eline sağlık cbellcimm:)))

C-belll dedi ki...

ayyy gerçekten mi ya çok teşekkür ederim:)ben bunu yaka gibi yaptım ama sonra kolyeye çevirdim. tişörtün yakasına içeriden çengelli iğneyle tutturarak kullandım ilk önce ama kolye olarak da çok hoş oluyor.

tuguna dedi ki...

c-bellcim eline saglik cok guzel olmus, nacizane belki yardimim olur diye soyluyorum gul yapimi aslinda cok cok kolay. hani ilkokulda susleme yaparken kagittan kedi merdiveni yapardik ya biliyorsundur; ayni seyi kumasla yapip dipten sikica tutarak kisa kalan ucunu hafifce cekince gul olusuyor. ay berbat anlattim ama kedi merdiveni seysini biliyosan anlamissindir.

C-belll dedi ki...

ay evet tugunacım onu da denedim de benim kumaşları adam edemeyince bunlar çıktı ortaya. ama kurdeleden dediğin teknikte deneyeceğim bir sonrakine. çok teşekkür ederim canımmmm

icimdeki yolculuk dedi ki...

ayy bu çok güzel olmuş gül yapmak zor ama güllerin konuşmuş
ellerine saglık

C-belll dedi ki...

çok teşekkür ederim içimdeki yolculuk:)

PINK PRINCESS dedi ki...

dediğin blog sanırım Lsçin'in blogu,ben ondan aldım çünkü..
seninki de hoş olmuş gerçekten dantel de yakışmış ellerine sağlık...

C-belll dedi ki...

Evet Princesscim. Laçin'in bloğunu çok beğeniyorum zaten. onun güllü tasarımları ilham oldu bana beğendiğine sevindim:)

Stil Direktoru dedi ki...

cici olmuş canım valla ben dayanamadım Laçin'in yaptıklarından 3ünü de aldım :)

C-belll dedi ki...

teşekkür ederim canım. sen de güle güle kullan üçünü de:)

DuruButik dedi ki...

güle güle kullan canım. çok cici olmuş. eline sağlık..
sevgiler...

C-belll dedi ki...

teşekkür ederim durucum:)

--- dedi ki...

Harika bir çalışma olmuş, ellerine sağlık. Yaka olarak iğneleyerek kullanmak da güzel bir fikir.;-) İstediğin zaman istediğin üründe kullanabilirsin böylelikle.
Ben de kendime yapacağım. Aslında buna benzer bir çalışmayı nar çiçeği çanta modelim için uyguluyorum ama her seferinde o çiçeklerin yapımı beni çok yoruyor.;-( Daha kolay bir yolu var mıdır acaba?
Bu arada tatile çıkmışsın, harika bir yer ve harika bir seçim. İyi tatiller dilerim...

C-belll dedi ki...

sevgili renkli tasarımlar kolyemi beğenmenize çok sevindim:) gerçekten güllerin yapımı zor ve zahmetli ama sonuca değiyor:)
tatilden geldim bu arada gerçekten çok güzel geçti iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:)