25 Temmuz 2009 Cumartesi

Şükürler Olsun

Babam dün kalbine pil takılması için ameliyat oldu. Bir gece yoğun bakımda kalıp bu sabah taburcu ettiler. Şükürler olsun ki herhangi bir sıknıtı olmadan bunu da atlattık.
Aslında babam ilk krizini 38 yaşında geçirdi. Bu krizin üzerine üç defa daha kriz geçirip üçüncüsünde açık kalp ameliyatı oldu ve tam 5 damarı değişti. Ancak yaşama şekline çeki düzen vermediği, sigara içmeye devam ettiği, yemek düzenini değiştirmediği için krizler peşini bırakmadı ve bugüne kadar ameliyat sonrası tam 4 kriz daha geçirdi. Elbette artık genç olmadığı için vücut geçirdiği her krizde daha bir etkileniyor ve arıza çıkıyor. Dün kalbinde bulunan 5 stand ile pil takılması için ameliyata girdi. Artık bu tedavinin son aşaması...Eğer bundan sonra da kendine dikkat etmezse maalesef tıbbın elinden gelen bir şey olmayacak. Ama kendisine sorsanız o hala genç ve kesinlikle hasta değil. Bu inadını devam ettirince benim şalterler atıyor tabii ama öyle bir inadı var ki laf dinletebilene aşkolsun...Şimdilik bunu da kazasız belasız atlattığımız için Allaha ne kadar şükretsem azdır. Umarım bun dan sonra bir problem çıkmaz ve hayatımız rayına girer.
Bu aralar hep bir hasta haberi alıyorum. Allah hayırlara çıkarsın. En yakın arkadaşlarımdan birinin annesi maalesef çok ağır hasta. Kendisi 28 Haziran'da açık kalp ameliyatı oldu ve daha uyanamadan beyin kanaması geçirdi. Maalesef 26 gündür uykuda. Beyni artık dolaşım fonksiyonlarını yitirmeye başladı ve korkarım ki sonu iyi görünmüyor:( Öğrendiğim günden beri hep hayatı ve yaşadığımız günleri ne kadar boşa geçirdiğimizi düşünüp duruyorum. Hayat dediğimiz nefes alıp verme olayının aniden bitebileceğini bunun çok basit bir olay olduğunu düşünüyorum...
Allahtan tüm hastalarımıza şifa diliyorum, sizler de Saadet anne için dua edin olur mu...onun tek ihtiyacı bu...
Ve ne olur hayatınıza, sağlığınıza sahip çıkın...nefes alıp verdiğiniz her dakikanın kıymetini bilin, kalp kırmayın ve kolay kırılmayın...inanın hayat bunlara zaman ayıracak kadar uzun ve sonsuz değil. Her anını dolu dolu ve istediğiniz gibi yaşayın. Çünkü hayatınız sadece siz ondan zevk aldığınız, bunu sevdiklerinize hissettirdiğiniz sürece anlamlı olacaktır. Sevgiler

Ekleme: Arkadaşlar benden iyi dileklerini esirgemeyen herkese çok çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Babam çok şükür iyi hatta işbaşı bile yaptı ancak Saadet Anne'yi ben Sinop'dayken kaybettik:( maalesef 33 gün dayanabildi ve 33. gün kalbi de durdu:( Allahtan rahmet dilemekten ve ruhuna dua okumaktan başka yapacak hiç bir şeyimiz kalmadı...

38 yorum:

Bugra dedi ki...

Çok çok geçmi$ olsun.. Umarım ki her$ey düzelecek ve senin de dilediğin gibi yoluna girecektir..

Mutluluklar.

suna parfümeri dedi ki...

geçmiş olsun canım.

ebvatathemua dedi ki...

Cbellcim,büyük geçmiş olsun,bundan sonrası için herşey yolunda gitsin inşallah.Gerçekten insanın sağlığı elden gidince herşey boş geliyor hayatta.
Öpüyorum canım,sevgiler...

Aicha! dedi ki...

Allah acil şifalar versin ! Geçmiş olsun.

Saniye's handcraft dedi ki...

çok geçmişler olsun acil şifalar diliyorum

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım ...

Hesionka dedi ki...

c-bell'ciğim,

büyük geçmiş olsun, baban en kısa sürede sağlığına kavuşur inşallah.

sevgiler

orece dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

Geçmiişler olsun. inşallah en kısa zamnda ayağı kalkar ve sağlıklı bir ömür sürer sevgiler

ozerella dedi ki...

Çok geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

çok geçmıs olsun,umarım saadet anne ıyı olur=( bnım babam da bypass olmuştu,çok zor gerçektn..

caramel macchiato dedi ki...

canımcım çok geçmiş olsun! umarım herşey geride kalacak....ben de bugünden itibaren sağlığıma ve vücuduma özen göstermeye karar verdim... kendimize iyi davranmamız gerekiyor :)

Sümbül Zerafeti dedi ki...

Çok büyük geçmiş olsun Cbell... Bundan sonra her şey yolunda gider inşallah,dualarımız sizinle

Laçin Tenel dedi ki...

Sağlık hiçbirşeye benzemez. Çok Çok geçmiş olsun.

serrose dedi ki...

cok gecmis olsun en kisa surede iyilesir insallah

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun, umarım sağlığına en kısa zamanda yeniden kavuşur..

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun...
başınızdan eksik olmaz umarım babanız...
sevgiler

C-belll dedi ki...

desteğiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili dostlar. Allah kimseye kaldıramayacağı yükler, dermansız dertelr vermesin. hepinize tek tek kucak dolusu sevgilerimi göndermek istiyorum. iyi ki varsınız.

Stil Direktoru dedi ki...

Sibelcim inanmıyorum senin baban da mı :( Ne oluyor canlarımıza ya çok geçmiş olsun canım. Bak 1 ay oldu hemde 2 pil var babamda maşallah diyeyim ne gerekirse sor bana tamam mı

C-belll dedi ki...

stil direktörcüm iki üç hafta önce ben sana moral vermeye çalışırken aynı şeyi yaşıyorum şimdi.Ne garip...pil öğrendiğim kadarıyla sıkıntılı bir şeymiş ama alışacak inşallah. çok teşekkür ederim canım.

Nilay Torum dedi ki...

arkadaşım hiç haberim yoktu, şirkette hiç belli etmiyorsun, her zaman güzelyüzlü her zaman cıvıl cıvılsın, oysaki kimbilir içinde neler oluyor. Çok geçmiş olsun. Baban inatçı demek ki merak etme pilede meydan okur :) yaş ilerledikçe anne babalar ile rolleri değişiyor gibiyiz, onlar çocuklarımız gibi oluyor bizde onların anneleri gibi. Benimde annem kalp ameliyatı ve sorunları geçirdiği için seni anlıyorum, her zaman burdayım haber ver.

mc dedi ki...

geçmiş olsun allah acil şifa versin..

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

cok cok cok gecmis olsun.

Stil Direktoru dedi ki...

Resmen ya o kadar iyi anlıyorum ki seni ne zaman ne gerekirse söyle bana canım, acil şifalar dilerim.

C-belll dedi ki...

ah nilaycım ahhhh beni en iyi sen anlıyorsun şurada her gün gördüğün için, Handan ile Tülin Ablaya ne kadar teşekkür etsem azdır bizi bir araya getirdikleri için:)
bayanlar çok teşekkür ederim hakikatten zor ama tecrübe alınası günler bunlarf. büyüdüğümü hissediyorum bu gibi durumlarda, babamsa tam bir çocuk gibi davranıyor ya neyse:)
stildirektörcüm düşünmen, teklif etmen yeter çok teşekkür ederim. hepinize sevgiler...

Adsız dedi ki...

cbell ablacım çok geçmiş olsun..

Glam dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

,, dedi ki...

çok çok geçmiş olsun

hersheyler dedi ki...

çok çok geçmiş olsun biraz geç oldu ama kusuruma bakma lütfen
maalesef sadece baban değil kalp hastası olduğu halde kabullenmeyen nerdeyse bütün kalp hastaları aynı benimde dayım geçen sene mart'ta by-pass oldu ve dikişleri alındıktan sonra kontrole hiç gitmedi günde 2 pakete yakın sigara içiyor ve beslenmesine hiç dikkat etmiyor aşırı kilo aldı vsvsvs maalesef çektikleri sıkıntıları hatırlamıyorlar umarım babacığın en başta sigarayı bırakıp çok çok sağlıklı olarak hayatına devam eder tekrar geçmiş olsun
sevgiler
inci

HamaratDiva dedi ki...

çok sevindim haberler iyi, çok çok geçmiş olsun

C-belll dedi ki...

babamın durumu çok şükür her gün daha iyiye gidiyor. kolunu yavaş yavaş kullanmaya başladı, cumartesi günü dikişleri alınacak ve şimdilik 1 haftadır ağzına sigara sürmüyor:)
benden iyi dileklerinizi esirgemediğiniz için çok çok teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

cok gecmişler olsun dualarada amin diyorum ..

Mehtap dedi ki...

Babanıza geçmiş olsun.inşaallah bundan sonra daha iyi bakar kendine.İnsanın daha çok kendi elindedir sağlığını koruyabilmesi.Saadet anne ve tüm hastalara şifalar,dertli olanlara devalar diliyorum.sağlıkla ve sevgiyle kalınız.

C-belll dedi ki...

sevgili minikminik ve mehtap çok teşekkür ederim. sevgilerrrr

KelebekAtölyesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun , bundan sonrası için enerji dolu ve sağlıklı olmasını diliyorum.

sevgiler

sinem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sinem dedi ki...

merhaba...
büyük geçmiş olsun...umarım babanız sağlığına kavuşmuştur şimdi....
ben kuzenimin blogu ''minikminik''te gördüm sizi reçelimin tarifini istemişsiniz tarifi vermek için uğradığımda bu üzücü haberle karşılaştım....
ve inanın diyecek söz bulamadım..dualarıma sizleride ekliycem...tekrar geçmiş olsun

C-belll dedi ki...

sevgili kelebek atölyesi ve sinem iyi dilekleriniz beni çok sevindi,rdi teşekkür ederim. Reçelin tarifini merakla bekliyorum artık, yavaş yavaş her şey yoluna giriyor ve benim aklım yeniden mideme kaymaya başladı bile:)