14 Eylül 2009 Pazartesi

Ben de Kurslandım

Dikiş dikmeyi evde öğrenmeye başladığımdan beri bununla ilgili bir kursa gitmeyi istiyordum ancak kafama göre bir şey bulamıyordum. LCC, İMA ve PERA ile görüştüm ancak ne hafta içi ne de hafta sonu saatleri bana tam uymuyor maalesef. Cumartesi hatta bazen pazar günleri bile çalıştığım için devam problemi yaşayacağım aşikar. LCC dışında diğer kursların fiyatları da çok yüksek üstelik. Bu sene en azından ücretsiz olan İSMEK'in stilistlik kursuna gitmeye karar verdim ben de. Daha önce Takı Tasarımı kursuna giderek Hocalık Sertifikasına 100 saat kala kursu evlilik nedeniyle bırakmıştım. Ve bu hakkımı da kaybettim doğal olarak.
Bu sene yeni bir uygulamayla stilistlik ve modelistlik için Ustalık Belgesi vermeye karar vermişler. Buna göre; Bir yıl stilistlik ertesi yıl da modelistlik kursuna gelen öğrenciler Ustalık Belgesi alarak hocalık yapmaya hak kazanıyorlarmış. Üstelik geçmiş uygulamalarda zorluk çıktığı için bu eğitimi ardı ardına almak da şart değilmiş. Ben bu seneden sonra seneye modelistlik eğitimini alamazsam traskript alarak ne zaman istersem bıraktığım yerden devam ederek belgemi alabiliyormuşum.
Hızımızı alamayıp annemi de ahşap boyama ve şiş örücülüğü kurslarına kaydettirdik ve aile boyu İSMEK'li olduk:)Bir şeyler öğrenebileceğim ve öğrendiklerimle daha kolay tasarlayıp, daha kolay dikebileceğim için çok heyecanlıyım. Bayram geçse ve bir an önce kurs başlasa:)
İSMEK'in hemen hemen her branşta kursları mevcut. Kayıtlar 7 Eylül'de başlamış. Merak edenler www.ismek.ibb.gov.tr'yi inceleyebilirler.

3 yorum:

benden, bizden... dedi ki...

beni de heveslendirdin şimdi.. ben de makinamı aldım tıngır mıngır evde dikmeye çalışıyorum ama kurs şart tabi...

Unknown dedi ki...

hadi hayırlısı olsun merkezi yerdir umarım

C-belll dedi ki...

poh poh perisi ben uzun zamandır istiyordum hazır kurs mevsimi de açılmışken bu seneyi es geçmiyim dedim.
sevgili minikminik oldukça merkezi olan mecidiyeköy'deki kursa kaydoldum. ortası deneme merkezi olduğu için sürekli denetleniyor ve haliyle eğitim daha disiplinli veriliyor. bakalım onlar disiplinli de ben disiplinli olabilecek miyim:)