30 Eylül 2009 Çarşamba

Yeni Parfümlerrrr

Kış yavaş yavaş gelmekte. Havaların soğumasıyla yeni koleksiyonlar vitrinlerde yerini alırken kozmetik ve parfüm sektörü de boş durmuyor.
Ekim ayı dergilerinde süper yeni perfüm tanıtımları var. Elimden geldiğince netten fotolarını bulmaya çalıştım. Ben en çok Guerlian Idylle ve Marc Jacobs Lola'yı merak ediyorum.Herhangi birini Fragrancex'de veya Strawberry'de bulursam denemeden alacağım. Harika olacaklarına eminim:)

Bunların dışında Issey Miyake'nin A Scent Femme EDT'yi dergiden denedim ve kış çok hafif, yoğun yeşil bir koku olduğunu söyleyebilirim. Eğer Elizabeth Arden Green Tea'yi seviyorsanız bu koku sizin için. Ange ou Demon ise harika bir parfüm ve bu versiyonunun da aslına sadık bir şekilde güzel olmasını umuyorum. Çünkü muhteşem Lancome Hypnose'un hayal kırıklığı yaratan Hypnose Sences, Dior Addict'in Addict Shine, Amor Amor'un neye benzediği belli olmayan, aslının yanına bile yaklaşamayan zilyon tane versiyonundan sonra versiyon kokularının hep asıllarının gölgesinde kaldığına inanıyorum.Tabii bu benim fikrim sadece:)
Eğer bu yeni parfümlerden denediğiniz varsa yorumlarınızı burada paylaşmanıza sevinirim.

Guerlain - Idylle
Edit: Bu defa yanılmışım. Dün ilk olarak Guerlain standına gittim ve o muhteşem şişeyi elime alıp kollarıma boşalttım. Ancak diğer Guerlain parfümleri gibi koklayanı daha ilk dakikada vuran, etkileyen bir koku değilmiş. Ya da benim tarzıma hitap etmeyen iddiasıoz bir koku olduğu için beni cezbetmedi. EDP olmasına rağmen çok hafif ancak kalıcı bir koku. Çiçek notaları yoğunlukta. L'instant de Guerlain veya L'instant Magic sevenler bu kokuyu beğenmeyeceklerdir diye düşünüyorum.


Marc Jacobs - Lola

Edit: Marc Jacobs çiçekler kadar narin ve yumuşak bir koku yaratmış ancak insanı vuran, etkileyen bir kou değil. Sanki çok bilindik bir koku gibi çarpmıyor. Şişesi gerçekten harika ama çantada büyük boyu nasıl taşınır tam bir muamma:)



Lolita Lempicka - Si Lolita
Givenchy - Ange ou Demon Le Secret


D&G - D&G Collection
Edit: Buj serinin tüm kokularını denedim. En çok 1,3 ve 10 güzeldi. 1 numarası hafif ve tam bir çiçek kokusu. 3 numarası, meyve ağırlıklı hafif bir seçenek ama oldukça klalıcı. 10 numarası ise seride benim en çok beğendiğim tatlı Angel, Addict ayarı güzel bir koku. 6 ve 18 numaralar ise daha erkeksi ancak satıcının dediğine göre tüm seri unisexmiş. 10 numara her iki cins tarafından da tercih ediliyormuş.



Cacharel - Scarlett



Bvlgari - BLV II

Edit: Nihayet deneyebildim bu güzel yüzlü kadının tanıttığı kokuyu. Hafif kokuları tercih etmesem de bu koku gerçekten çomk güzel. Temiz, ferah ve hafif...ama bir o kadar da kalıcı desem yalan olmaz.

Giorgio Armani - IDOLE d'ARMANI

Edit: Bu koku da bilindik bir kokuyu anımsattı bana. Hoş çiçeksi meyveli bir koku. Armaniden beklenmeyecek kadar iddiasız.



Carolina Herrera - CH Woman EDT
Edit: Carolina Herrera kendisinden beklenmeyecek tarzda süper tatlı bir koku yapmış bu sefer. EDT dendiğine bakmayın süper kalıcı bir koku. Black XS, Princess veya Britney Spears kokularını sevenler bu parfüme bayılacaklar.

Issey Miyake - A Scent Femme EDT
Edit: Turunçgil kokan tam bir yaz kokusu aslında. Çıkarmak için yanlış bir zamanlama olmuş bence. Yeşil ve fresh bir koku. Elizabeth Arden Green Tea tarzı kokuları sevenler deneyebilir. Kış için kalıcı, tatlı ve sıcak koku arayanların tercih edeceği türden bir seçenek kesinlikle değil.



Yves Saint Laurent - Parisienne

11 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Bvlgari BLV II'nin kokusuna bayıldım ben,indirim vs olursa hemen kapıcam :))

C-belll dedi ki...

çok merak ediyorum ben de ebvatacığım. noir'den sonra blv kokularını sevmeye başladım. Ferah ve çiçeksi mi yoksa tatlı, sıcak bir koku mu? rengi mavi olunca bana hep ferahlığıo ve hafifliği çağrıştırıyor:)

tuguna dedi ki...

Ben de Lola ve Parissienne'i cok merak ediyorum,denersen yorumlarini paylas Sibelcim. Bir de Fragrancex'ten hic alisveris yapmadimben, nasilguvenlimi?Hizli geliyor mu?

Moda Gezegeni dedi ki...

En çok lolayı merak ediyorum. Şişesi de çok hoş.

C-belll dedi ki...

ah lola ah:) sabahtan beri siteleri dolaştım ama ratslamadım hiç:( tugunacım neyi denersem hemen paylaşacağım sizlerle. fragrancex'le bir kere sorun yaşadım paketim gelmedi ama paypal ile ödeme yaptığım için paramı iade ettiler. eskiden paket 3 haftada gelirdi. son siparişim 10 günde elime geçti.

ebvatathemua dedi ki...

Cbellcim,menekşe,iris,mandalina varmış ve alt notaları da odunsu.
Ne çok hafif ne çok ağır yaz kış gidecek bir koku gibi geldi bana.

C-belll dedi ki...

MUTLAKA BAKMALIYIM KOKUSUNA O ZAMAN EBVATACIĞIM. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Leah dedi ki...

Idole favorim ama kalıcılığı nasıl bilmiyorum. Zira bende hiç durmaz parfümler. Çok da tanınmadığı ve alınmadığı için deneyenlerden de bilgi alamadım. O sebeple Calvin Klein In2u alıcam sanırım :/

C-belll dedi ki...

Leahcım ben dün istinye park sevil'de denedim ıdylle'i ama maalesef çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. çok hafif, çok kalıcı ama diğer guerlain parfümleri kadar iddialı değil bence. ilk koklamada vurmadı beni anlayacağın:( yalnız Caroliha Herrera - CD edt Femme muhteşem bir kokuymuş. Black XS, Princess vs. tatlı koku sevenler için harika bir alternatif üretmişler. Diğerleri henüz raflarda yerini almamış. denedikçe onları da yorumlayacağım.

Just_GuLse dedi ki...

cacharel scarlett i denedim.hayatımda ilk defa bir parfümü bu kadar sevdim.cünkü hic bir parfüm benim parfümüm diyecek kadar etkilemedi beni.

C-belll dedi ki...

Scarlett'e henüz denk gelmedim cnm. mutlaka denemeliyim o zaman:)