20 Kasım 2009 Cuma

Nihayet :)

Edit: Cuma akşamı hayırslıyla filmimi izledim. ZAten hafta somnu tüm gazeteler, internet siteleri ve bir çok blog filmi anlatmış, kritiğini yapmış ve filmin i,zlemeyenler için tüm hayacanını öldürmüşşşş!!!
Neyse efemmmm filmin çıkışında hatırladığım tek şey Jacob'un evrim geçirmiş kaslı vücudu, Edward'ın sıskalaşmış vücudu ve kitapta mermer gibi benzetmesi yapılan ancak tüm beyazlaştırma çabalarına rağmen kamufle edilememiş göğüs kılları ile tüm Cullen ailesinin sarı-turuncu arası gözleriydi.
Zaten durgun olan bu bölümde yine de görsel efektler kullanılarak birazcık aksiyon yaratılmış.Özellikle Jacob'un koşarak Bella'nın üstünden atlayıp kurda dönüşmesi sahnesi güzeldi. Ama beklediğimi aldım mı HAYIR....Bunun sebebi ise kitabı okurken hayal ettiğim şeyleri filmde bulamamamdan kaynaklanıyor. Elbette herkesin hayal dünyası farklıdır. Çoğu insan filmin beklediği gibi olduğunu söylemiş ve filmi beğenmiş. Tatmin edici bir film ortaya çıkmış olsa da ya benim hayal dünyam biraz fazla geniş ya da bu filmden çok şu umuyordum ve aldığım umduğumun altında oldu...Yine de iklk filmin yerini kesinlikle alamayacak New Moon. Ben en çok serinin dördüncü ve final kitabı olan Şafak Vakti'ni bekliyorum.





Seriyi okuyup bitireli aylar oldu ve ben sabırsızlıkla Yeni Ay'ın gösterime girmesini bekliyordum. Evet bir vampir ve bir insanın ütopik aşkının hayranı olarak bu filmi dört gözle bekleyenlerdenimmmmm:)

Aslında Yeni Ay ilk başlarda çok durgun başlıyor. Okuyan herkesin bildiği gibi Edward Bella'yı korumak amacıyla onu terk ediyor ve Bella hayata küsüyor. Sonra şekert çocuk Jacob ile taselli bulmuşken kitabın ortalarında hatta sonlarına doğru yakışıklı vampirimiz gündeme bomba gibi düşüyor ve muhteşem aşk yeniden tam gaz yaşanmaya başlanıyor. ..



Bu akşam Kanyon Cinebonus'da 00:45'e yer bulabildik. İstanbul'daki bütün sinemalar ek seans koymalarına rağmen günler öncesinden biletler satılmış ve biz tesadüfen en son seansta yer bulabildik. Ne diyim buna da şükür:) Umarım bu kadar beklemeye değer bir şey çıkmıştır ortaya...

2 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

süperdi sölemiycem ama git izle cicim

C-belll dedi ki...

izledim şeker izlemez miyim:) cuma akşamı 00:45 seansında hem de:)