18 Mart 2009 Çarşamba

Mim...Home my sweet home:)

Sevgili arkadaşım Glam beni mimlemişti. Bu seferki Mim konusu evimde sevdiğim köşeleri fotoğraflamaktı. Nihayet bu sabah fotoları unutmadan çektim üstelik evden çıkmadan 5 dk. önce:)

Evimin her köşesi benim için önemli ve güzel çünkü benim evim:) Evlenirken her bir ayrıntısı ile aylarca tek tek ilgilendim ve emek verdim. Bekarken en önemli ve mahrem mekanım kendi odam iken şimdi evimin her köşesine hükmetmek ve kendi zevkime göre dizayn etmek( artık eşyalarımı annem değil ben düzenliyorum:=))bana büyük bir zevk veriyor.

Önce salonum;



Odaların hiç birinde biblo, süs eşyası vs. ıvır zıvır yoktur. Ferah, yalın ve ayrıntısız ortamları seviyorum. Karışık ve minik minik eşyaların olduğu ortamlar beni boğuyor. Sadece bir iki tablo var beğendiğim onları alınca resimde gözükmesede salondaki kocaman duvarlara onları koyacağım ama şimdilik boşlar. Perdeleri ise annemin gazıyla yaptırmıştım. Hiç kapatmadığım ve kullanmadığım bir kumaş yığınını sürekli yıkayıp ütülemek zoruma gidiyor yahu...En kısa sürede kurtulacağım onlardan.

Çamaşırlarımı kuruttuğum, ütü yaptığım, malzemelerimi bulundurduğum odam; Bu odadaki bu 3 metrelik dolabı kayınpederim yaptı. Adamcağız evlendiğimizde hiç bir yere sığmayan ayakkabı kutularını görünce bu minik yığını saklayabilmek ve hem eşimin hem de benim kitaplarımı saklayabileceğimiz çok amaçlı bir dolap tasarladı.





Orta kısım da ayakkabı kutularından oluşuyor bu nedenle ayrıca çekmedim. son kısım ise kitaplık;



Karşıdan bakınca kitaplık küçük görünüyor ancak her bir kat yaklaşık 60 cm. Yani her bir katta birbirine paralel 3 sıra kitap bulunuyor. Bu kitaplık yaklaşık 5 koli kitabı barındırıyor içinde:)

Mutfağım;


İlk evlendiğimde mutfağımda çok vakit geçiriyordum ancak artık eskisi kadar vakit geçiremiyorum maalesef ama yine de her kadın gibi mutfağımı çok seviyorum:)

Banyo Dolabım; Bu dolap benim en çok vakit geçirdiğim banyomda, makyaj malzemelerim haricinde tüm bakım malzemelerimin ( saç bakımı ürünleri, cilt bakımı ürünleri, maskeler, eşimin ürünleri, sabunlar,şampuanlar vs.) bulunduğu yer. Her şeyimin elimin altında temiz bir şekilde bir arada bulunması en büyük takıntım. Bu nedenle dolaplarım hep kapaklı ve büyüktür.



Son olarak da evde olduğum sürede en çok vakit geçirdiğim yer olan aynam:) tüm makyajımı her sabah bu ayna karşısında yapıyorum. Oldukça büyük ve ferah onu ayrı bir seviyorum :)



Evetttt sıra ben de:) Ebvatammmmmm duyuyor musun??? MİMMMMMMMM :)))

6 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

C-bellcim,evinde huzurla güle güle otur canım.Benim ev şu an tadilatta ve berbat bir halde,Tugunamın mimi de aynıydı,onu da yapamadım bu yüzden,benim hakkımı donduralım
ileriki bir zamana olmaz mı?(olur olur ;))

C-belll dedi ki...

olmaz mı canım benim oluurrrrrrr:)

ebvatathemua dedi ki...

canımsınn:)))

Vespa GirL Make Up dedi ki...

Güle güle oturun ne hoş dolaplar, salon, mutfak (:

C-belll dedi ki...

ebvatacım mucckkksssss:)
vespacım çok teşekkür ederim:)

Adsız dedi ki...

banyo dolabinin icine giresim geldi cbellcim.hahahaha
cok guzel tertemiz bi evin ve mutfagin var sekerim.huzurla otur icinde.