20 Şubat 2009 Cuma

Cilt bakımı için asla "erken" değil

Bugün Sabah Gazetesi ile birlikte verilen Sabah Cuma ekinde Cilt Bakımı ile ilgili temel bilgilerin yer aldığı bir söyleşi vardı. sizlerle paylaşmak istedim.

Kırışıklık kremleri kullanmaya kaç yaşında başlamalı, günlük cilt bakımı için neler yapılmalı? ABD'li cilt bakım terapisti Laura West kozmetikteki trendleri anlattı..

* Cilt bakım ürünlerine hangi yaşta başlamak gerekiyor?
Cilt bakımına başlamak için hiçbir zaman çok erken değildir. Bir çocuk yüzünü yıkamaya başladığı andan itibaren, temizleyici ürünler kullanmaya başlamalıdır. Tabii kırışıklık kremlerinden bahsetmiyorum. Ama bir temizleme ürünü ve özellikle de güneş koruma ürünü kullanmaya başlaması çok önemli.

* Tabii yaş ilerledikçe kullanılan ürünler de değişiyor...
Sonuçta cilt, yaşayan ve değişen bir organ. Ne yediğimiz, ne içtiğimiz, havanın soğuk ya da sıcak olması gibi iç ve dış etkenler, cildimizde farklı sonuçlara yol açıyor. Cildin kuru, yağlı, sivilceli ya da tahriş olması bu etkenlere bağlı gerçekleşiyor. Bu durumda da cildinizi tanımanız ve doğru ürünü kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde, cilt her geçen gün daha kötüye gidiyor.

* Bazı dermatologlar aslında yediklerimizin cilde etkisi olmadığını söylüyorlar.
Bu konuda birçok söylenti dolaşıyor. Yediğiniz bir çikolata, illa cildinizde sivilce yapacak diye bir kural yok. Ama yediğiniz çikolata, stres gibi etkenlerle birleşince sivilceye sebep olabilir. Cips, çikolata gibi yiyecekler, farklı etkenlerle bir araya geldiğinde cildi etkiler.

* Sigara içen kişilerin ciltleri neden daha sarı oluyor?
Çünkü nikotin, hücrelere giden oksijeni bloke ediyor. Bu da cildin pembe, taze görüntüsünün kaybolmasına nende oluyor. Daha soluk ve daha sarı bir cilt ortaya çıkıyor. Sigara için, 'Cildin en büyük düşmanı,' diyebiliriz.

* Günlük cilt bakımı için neler yapmalıyız?
Bunun için üç aşama var: Temizleme, koruma ve nemlendirme. Korumadan kastım, güneş koruma ürünleri. Birçok kişi kış diye güneş koruma ürünü kullanmıyor. Oysa güneşin doğduğu andan, battığı ana kadar güneş ışınları cilde temas eder ve serbest radikallere ve lekelere yol açar. Bundan korunmak için hava ne kadar soğuk da olsa, dışarıda hiç güneş yok gibi gelse de mutlaka bir koruma ürünü kullanmak gerekiyor. Akşamları ise yatmadan bir nemlendirici sürmek şart.

* Göz altı kremi kullanmaya kaç yaşında başlamalı?
20-25 yaş arası bunun için ideal. Genç yaşta çok fazla makyaj yapan, pudra kullanan kişilerin yüzleri daha çabuk kurur ve kırışmaya başlar. Böyle vakalar, daha da erken başlayabilirler.

* Aydınlatıcı krem nedir?
Yaş ilerledikçe, birçok etkene bağlı olarak yüzde lekeler oluşur. Hamilelikten tutun da doğum kontrol haplarına kadar birçok sebebi var bunun. Aydınlatıcı krem de bu lekelerin gözle görülür bir şekilde azalmasını sağlıyor.

* Her yıl farklı bir meyve veya sebze popüler oluyor. Üzüm, yeşil çay gibi...
Son 15 yılda kozmetik endüstrisi inanılmaz bir gelişme sağladı. Birçok araştırma yapıldı. Eskiden içinde hayvansal ürünler olan kremler vardı. Ama bunlar kimsenin hoşuna gitmiyordu. Bu da doğaya ve bitkilere dönüşe sebep oldu; üzüm gibi muhteşem etkili ürünler ortaya çıktı.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr.

Hiç yorum yok: