13 Şubat 2009 Cuma

Sevgililer Günü?!



İşte bu günün herkesçe bilinen kısa hikayesi;



Sevgililer günü her yıl 14 Şubat’ta kutlanır. Aslı Eski Roma İmparatorluğu kilisesine dayanır. İsmini Valentine adında bir din adamının isminden alır (St. Valentine Day).
“Zamanın Roma İmparatoru orduya asker bulmakta zorlanıyordu. Ona göre bunun sebebi erkeklerin ailelerini ve aşklarından vazgeçemiyor oluşuydu. Bu sebeple evlilik ve nişanlanmayı yasaklamıştır. Aziz Valentine adındaki papaz ise çifleri gizli gizli evlendirmeye devam ediyordu. Bunun sonucunda yakalandı ve ölüm cezasına çarptırıldı.”



Tabi bu Valentine ile ilgili efsanelerden sadecee biri. Tarihte inancı yüzünde 14 Şubatta öldürülen 3 tane Valentine olduğu düşünülüyor.

Günümüzde ise insanlar bu günü sevgililerine hediye alarak kutluyorlar. Bana göre ticari bir dayatmadan öteye gidemeyen bu günü öyle bir süsleyerek önümüze getiriyorlar ki insan sevdiğini unuttuğunu, ihmal ettiğini düşünüp onu bir hediye ile yeniden hatırlamaya yönleniyor, yönlendiriliyor. Günlerdir sokaklarda çeşitli AVM'ler de bir telaş bir telaş aldı başını gidiyor. neymiş ona en güzel hediyeyi alacakmışız...ama en güzel hediye sevginiz diil mi? bunu büyük boy bir parfüm veya tek taş bir pırlanta alarak mı göstereceğiz? peh...



Eşimi seviyorum evet hem de her şeyden çok... Özel günler biraz daha özenmek ve vakit ayırmak için fırsat ise bunu da kullanabilirim. Evimizde her gün mum ışığında yemek yemiyoruz elbet bugün neden yenmesin? veya bugün eşimle başbaşa yemek için pişirdiğim yemekler neden farklı olmasın? yüzündeki memnuniyet ifadesini veya gülümsemesini kocaman yapacak şey benim sevgim ise bunu hissettirdiğim zaman sevdiğim zaten çok mutlu olacaktır ve gün anlamını kazanacaktır. Sevgi dolu kalbimi temsil eden leziz bir kalpli kurbiye veya çikolata yetmez mi???



Uzun lafın kısası felsefe yapmaya gerek yok; bu günü kutlamak mı istiyorsunuz veya unutulmaz olmasını mı...o zaman sevdiğinize onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin ya da hissettirin. Hediye almayı anlamlı bulanlara hiç bir lafım yok ne yaparsanız yapın yanında sevginizi de katın sadece...bundan daha güzel bir hediye olabilir mi hiç??? 14 Şubat Sevgililer gününüz kutlu olsun:=)

Hiç yorum yok: