18 Mayıs 2009 Pazartesi

Eurovision 2009

Günlerdir Hadise ile yattık, Hadise ile kalktık ve nihayet şu komşu komşuya Eurovision kurgusunu atlattık...
Atlattık da; itiraf etmeliyim ki 2003 yılındaki Sertab Erener'in başarısından sonra gelen facia seçimlerden dolayı hiç bu kadar merakla oturmamıştım televizyonun karşısına.
Maalesef yarı final elemelerinde Hadise kızımızın hastalığı nedeniyle başarısız performansını görünce şansımızın olmadığını anlamıştım. Üstelik bu sene rakipler de oldukça başarılıydı. Bu sene oldukça fazla sayıda dinlenebilir iddalı şarkı vardı. Kendi ülkemizin dışında Azerbaycan, Finlandiya, İngiltere, tabii ki Norveç benim favorilerimdi.
Güçlü rakiplere rağmen gelen 4.'lük bence çok iyi bir derece. Birincilik tahtına açık ara oturan Norveç'i bir Türk olarak cumartesi gecesi elbette yadırgadım ama şarkıyı dinledikçe bu derecenin hiç de şans olmadığını anladım.
Fairytale(Peri masalı) basit sözlerine rağmen, şirin müziği ve harika keman introları ile etnik altyapının de birleşmesiyle oldukça farklı ve neşeli bir şarkı olmuş. Ben bu sabahtan beri sayısını hatırlamadığım kadar çok dinledim ve daha da dinleyeceğim gibi:) ( huyum kurusun taktım mı takıyorum)
Merak edenler klibi buradan izleyebilirler.

3 yorum:

caramel macchiato dedi ki...

aynen taktı mı takanlardanım :)))

bu arada özledim yahuuuu

Adsız dedi ki...

hadise had the best song and appearance in eurovision
congratulations to turcey

12 points from greece

www.arelis.gr
it contains the provocative erotonomicon that socked greek society with its sexual and violent conntext and the poems new york olympia and exhibition of orthodromic retrospection

C-belll dedi ki...

ama güsel be caramelcim çocuk da takılmayacak gibi değil hani:)