21 Mayıs 2009 Perşembe

Yeni Parfümlerim

Geçen Hafta Sevil Nişantaşı mağazasının 33. yıldönümü nedeniyle sadece bu mağazaya özel tüm ürünlerde %33'lük indiriminden bahsetmiştim.
Bu indirim sayesinde ikisi hariç tüm istediğim parfümleri aldım. Aslında bir kadının en fazla iki bilemedin 3 kokusu olur biliyorum ama ben bir parfüm delisiyim ve tipik bir değişime doymayan ikizler kadınıyım.



Seçeneklerimden bahsedecek olursam;

Thierry Mugler Alien EDP; Bu kokuya bayılıyorummmmmm. Çok geç farkettim ama yıllarca bu parfümden kullanabilirim. Alien diğer kokulara göre biraz pahalı bir parfüm. Çiçekler ve odunsu kehribar notalarının karışımından oluşuyor.

Thierry Mugler Alien Sunessence EDT;alien'in yaz versiyonu. Sizi temin ederim ki en az EDP kadar kalıcı. Benim aldığım geçen sene çıkardığı turuncu şişeli olanı. Bu sene ise biraz daha turunçgil ağırlıklı sarı şişeli çıkardı. Bunu tesadüfen buldum. rafların arasında 1 tanecik kalmış hemen aldım çünkü geçen sene çok beğenmiştim.

Viktor&Rolf Flowerbomb EDP; Yarebbim Yarebbim bu nasıl bir kokudur böööle. Daha Harvey Nichols'de ilk kokladığımda vurulmuştum ama hem fiyatı hem de ürünün çok uzun bir süre bulunamayışı sebebiyle alamamıştım. Sevil'de olduğunu ve üstelik indirimle acayip iyi bir fiyata geldiğini görünce 100ml'ini aldım. İçeriğinde yasemin, gül, frezya ve orkide notalarının karışımı ve paçuli varmış. Flowerbomb'ı özel kılan ise; İçeriğinde kullanılan çiçeklerin taç yapraklarından elde edilen özlerin kullanılmasıymış. L'instant de Guerlain ve Alien EDP ile kışın kullanacağım. Kış için vazgeçilmez üçlüm:)

Michael Kors EDP; Bu kokunun 50ml'ini geçen sene almıştım ve bir süre sonra baymaya başladığını görünce kullanmaktan vazgeçmiştim. Ve bu sefer One Shut çıkan Very Michael Kors'u alacaktım ama indirimde yağmalandığı için kalmamış ben de %33'lük indirimde komik bir fiyata gelince kalsiğine bir kez daha şans vermek istedim. Üç gündür kullanıyorum şimdilik bir fenalık yok ama kullanırken dikkatli olunması gereken bir koku Michael Kors. İçeriği oldukça iddialı. Üst notalarında; Sümbülteber, frezya, gardenya ve beyaz zambak. Alt notalar: sandal ağacı, kehribar, süet ve misk varmış.

Narcisso Rodriguez For HEr EDP; Bu koku aslında hiç tarzım değil. Ağır, oturaklı havası benim kişiliğimle bağdaşmıyor ama EDP'sini kokladığımda çok beğenmiştim ve havalar da ısınırken hep oryantal kokular kullanan ben bu hafif kokusunu denemek istedim. İçeriğinde Bal Çiçeği, Portakal Çiçeği, Amber, Vanilya, misk ve taktik ağacı varmış.

Kışın parfüm seçiminde biraz daha kararlı olsam da yaz kokularında hala top 3'üme ulaşamadım ama genel olarak; L'instant de Guerlain, My İnsolence By Guerlain, Thierry Mugler Alien ve Flowerbomb değişmeyecek favorilerim. Bnuların içinden sadece My İnsolence yazlık bir koku diğerleri ise kışlık. Bu nedenle favori yaz kokularımı bulmak için hala deneme yapmak için şansım var:) Bu şansımı kullanmak için sırada almak istediğim Chloe, Very Michael Kors ve Guerlain L'instant Magic var.

12 yorum:

K dedi ki...

Güle güle kullan canım =) Flowerbomb nefis bir kokudur. Chloe de öyle. O tür kokuları seviyorsan önerim bir de Gucci Flora'yı denemen bence beğeneceksin.

C-belll dedi ki...

onu da denedim cnm çok hoş gerçekten de ama kalıcı olmadı bende maalesef

yeliz dedi ki...

güle güle kullan başarılı seçimler :) yaz için bi kaç koku önerebilirim sana lacoste love of pink,dior miss cherie l'eau yeni çıkan parfümler ikisi de benim çok hoşuma gitti tavsiye ederim

Glam dedi ki...

Bende diyorum bu Turuncu şişeyi niye hiç görmedim bu aralar, heryerde sarısı var, ve onu hiç beğenmedim. Turuncuyu çok merak ettim şimdiii, bi onun kokusunu bilmiyorum aldıklarından. Yalnız varya okadar çok parfüm araştırdım ki yeni çıkanların hepsini ezberledim artık :)) Bende artık parfüm kokuları arasında bayılmadan önce alma eylemine geçsem iyi olacak. Ay ne uzattım, güle güle kullannn, misler gibi kok sibelcim :)

Adsız dedi ki...

V&R diyorum baska da bisey demiyorum:))))))))iyi gunlerde kullan tatlim hepsini.

C-belll dedi ki...

çok teşekkür ederim:)Yelizcim en kısa zamanda dediklerine de bakacağım zaten aldıklarım kış kokusu:)
Glamcim o kadar çok seçenek var ki seçip aomak bile zor yahuuu ama bir an önce yeni bir cici edin derim ben:)
pradacım cideen flowerbomb büyüleyici bir koku mis missssss

icel dedi ki...

teker teker hepsi benim sewdiğim parfüm.Açık tenliyim ama seviyorum böyle 'geçerken belli eden'parfümleri:) güzel tanımladım mı?:)

C-belll dedi ki...

kesinlikle icelcim:)
kendini belli eden iddialı kokular bence seçtiklerim ama parfüm de kendini belli etmeyecekse neden kullanayım ki değil mi?

Adsız dedi ki...

flowerbomb,princess,guerlain (hem magic hem linstant)...her seferinde kokla kokla doyamadığım parfümler walaa bu kadar olur yani:) he bi söz daha çok ferah istiyosan sabun kullan yada reward çok güzel :) ama tatlım bide düşün herkes aynı koksada iyi olmaz düşünsene..hem söyledim hem geri aldım bende..ozmnnnn sana bi parfüm tasiye edeceğim; betty barcklay hem no2 hem no3 ben no 2 kullanıyorum ama tek kötü yanı almanyada satılması bi tanıdık warsa bi dene diyorum.

C-belll dedi ki...

aaaa çok merak ettim şimdi canım ya. mutlaka denemeyilim:) sanırım yurt dışına gidecek birine sipariş verebilirim peki 2'm, 3'mü?

icel dedi ki...

cnm ben 2 2kullanıyorum bence etkili bi koku ama çiçek bajharat diye bişey diyemiyorum zaten bitti ve 3 tane sipariş verdim bekliyorum..no 3 daha vanilyamsı ama oda çok beyeniliyor ve bende ondanda bi tane sipariş verdim.yanlız genelde edt oluyo ve 15ml oluyo neye yetecekse..fiyatı uygun ame sdc almanyada dediğim gibi.sitesinde görürsün cnm çeşitlerini.yaaa aslında kuzen bana biraz fazla getirsede sana hediye etsem bi tanesini bi denesen..

C-belll dedi ki...

Çok teşekkür ederim cnm. düşünmen yeterli:) o zaman ben fırsat bulunca hem 2 hem de 3 numarasından söyliyim zaten 15ml dediğin gibi hemen biter:)