6 Şubat 2009 Cuma

Fondoten ve Sıvı Aydınlatıcılar

Aslında cildim problemli olmadığı için fondoten veya pudra kullanmayı günlük makyajımda pek tercih etmiyorum. İlk defa geçen sene evlenirken fondoten aldım. Bir de bu sene yapısına dayanamayarak Guerlain'in son çıkan Parure serisinden fondoten almış bulunmaktayım. Bu ürünleri kullandıkça fondoten hakkındaki olumsuz düşüncelerim de yok olmaya başladı. Çünkü gelişen piyasa koşullarında her ihtiyaca göre cildin doğal yapısını bozmayan, zarar vermeyen hatta bakım ihtiyacını karşılayan pek çok fondoten bulmak mümkün. Tercihlerimi likit ve nemlendirici özelliği bulunanlardan yana kullanıyorum. Elimdeki her iki üründen de memnun olmakla beraber Guerlain'in Parure Extreme isimli fondotenini özellikle tavsiye diyorum.

Ben fondotenlerimi tek başına kullanmayı sevmiyorum mutla içine cildimi aydınlık ve sağlıklı gösterecek sıvı bir aydınlatıcı katıyorum. Elimde şu an farklı makyaj tonlarına göre kullandığım 4 farklı sıvı aydınlatıcı var.

Bunlardan ilki Body Shop'un 2008 bahar sezonunda çıkardığı pembe bazlı aydınlatıcı ki kendileri en az kullandığımdır. İçindeki simler yoğun ve ışıkta çok belli oluyor. İkincisi Türkiye'de olmayan Estee Lauder'ın Beyaz ancak sürüldüğünde yanar döner bir aydınlık kattığı aydınlatıcı. Bir diğeri Clinique'in 2007 yaz sezonu için çıkardığı one shut bir ürün. bendeki 01 Natural rengi. Yoğun ışıltı içeren bir aydınlatıcı. Beyaz tende şeftali rengi duruyor. Tek başına veya fondotenle uygulanabilirken nemlendiricinin içine katarak da kullanmak mümkün. Son sıradaki yine Estee Lauder firmasına ait 2008 yaz sezonunda çıkan bronz likit aydınlatıcı ki bu aralar sürekli bunu kullanıyorum çünkü fondotene karıştırdığımda inanılmaz doğal bir bronzluk ve aydınlık veriyor.Fikir sahibi olabilmeniz için açık hallerini fotoğrafladım ancak çok net olmadı.

Swatch yapmayı halen çözebilmiş, becerebilmiş diilim ama zamanla geliştirip fikir sahibi olmanızı sağlayacak daha net swatchlar yapacağım söz:)






7 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

canımcım çok aydınlatıcı bi yazı olmuş :) EL'nin 2. ürününü Face Primer Plus Illuminating Base'e benzettim, o mu bilmiyorum ama onda uzun zamandır gözüm var :P memnun musun?
Yakından net çekebilmek için makinenin üstünde çiçeğe benzeyen bir şekil var, onu aktive etmen lazım. (makro çekim yani) ;)

Adsız dedi ki...

Sibel, Parure fondoteni ben de almayı düşünüyorum, biraz açar mısın hakkındaki yorumlarını? Fiyatı, kokusu, dokusu, kullanımı?

C-belll dedi ki...

marjocum işinize yaradıysa çok sevindim çünkü ben bayağı bir araştırıp alıyorum aydınlatıcı ürünleri. EL bahsettiğin ürün cnm. Türkiye'de çok bakmıştım ama bulamayınca mecburen çilekten aldım.çok memnunum. özellikle fondotenden sonra pudra ve allıktan önce parmaklarımla şakaklarıma, göz kapaklarıma ve burnumun ucuna hafifçe dokundurduğumda verdiği ışıltıyı sevdim. makine işini çözebilmek için dün defalarca deneme çekimi yaptım ama bunu hiç denemk aklıma gelmemişti teşekkür ederim cnm. bir de bu şekilde deneyeyeim.

C-belll dedi ki...

kozmocum parure'yi alırken başka bir fondoten almaya gitmiştim aslında. temnim beyaz olduğu için yapay durmayacak, hafif ve doğal bir ürün istediğim için başka seçenekleri de araştırırken Guerlain standının başında buldum kendimi. iyi ki de bulmuşum:) bu seri iki çeşitten oluşuyor biri Parure Aqua diğeri ise Parure Extreme...Aqua olan adından da anlaşılacağı üzere kuru ve nem ihtiyacı olan, çok kapatıcı özelliği bulunmayan likit fondoten. yapısı Estee Lauder'in double wear light'ına çok benziyor. Parure Extreme ise sürüldüğü andan itibaren ciltle bütünleşen, cildin rengine uyum sağlayan bunun yanında orta derece kapatıcı özelliği olan çok güzel bir fondoten. içeriği oldukça zengin ve kokusunu çok beğeniyorum. farklı ihtiyacına göre iki çeşitten birini seçebilirsin ama problemsiz cildin varsa farkını anlayabilmen için ben extreme'i öneririm cnm. fiyat T.A'da 109 YTL cnm

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

teşekkür ederim canım cevabın için, tam da istediğim gibi bir şeymiş, bi dahaki strawberry siparişime ekliyim ben de. teşekkürler :))) umarım istediğin gibi net çekersin ;)

C-belll dedi ki...

rica ederim marjocum. ben de teşekkür ederim dün akşam bayağı birt uğraştım makro çekim için inşallah becereceğim kısa zamanda:)

Adsız dedi ki...

Merhaba ilk EL ürününün (beyaz renk olan)acaba tam ismi ne?ve hala çilekte yok mu? 1 sene olmuş sonuçta sen bu yazıyı yazalı, merak ettim,ben tenimi biraz daha açmak istiyorum hem...